BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdanalı işadamı dolandırıldı----

Adanalı işadamı dolandırıldı

Adanalı işadamı dolandırıldı
25 Ağustos 2014 - 13:05 www.finansgundem.com

Adana’da elektrik trafosu imalathanesi işleten 56 yaşındaki Sami Dağsuyu'nun bilgisayarına virüs bulaşınca hesabındaki bütün para buharlaştı

İşi gereği internet bankacılığını sıkça kullandığını belirten Sami Dağsuyu, 9 Ağustos’ta mail adresine gelen uyarıda, bir bankadaki hesabından başka bir banka hesabına 100 bin TL havale edildiğini gördü. Böyle bir talimat vermeyen Dağsuyu, hemen banka şubesine giderek hesabını bloke ettirdi.

İnternet bankacılığından hesaplarını kontrol eden Dağsuyu, 4 kez döviz hesabından TL hesabına toplam 124 bin TL’nin havale edildiğini, bu paraların da sonra da hiç tanımadığı G.T.T. ile T.K.’nin hesaplarına gönderildiğini belirlendi. Dağsuyu, internet bankacılık hizmetini kullandığı bankaya dilekçe yazarak haberi olmadan yapılan bu işlem sonucunda dolandırılan paranın kendisine iade edilmesini istedi. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı’na giderek parayı çeken G.T.T. ile T.K. ile 3 Banka hakkında avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

’BANKANIN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR’

Yapılan bu işlemler için bankanın kendi kullandığı cep telefonuna şifre göndermesi gerektiğini belirten Dağsuyu şunları söyledi: "Telefonuma herhangi bir SMS veya bilgilendirme gelmedi. Bankadan bu paranın iadesi konusundaki talebime ise herhangi bir cevap gelmedi. Bankanın benim paramı koruması gerekirdi. Bu tarz dolandırıcılıklara karşı da önlem alması gerekiyor. Yıllarca çalışıp yaptığımız birikimleri bankaya emanet ederek güven altında olacağını zannettik. Güven duygusuyla bankalara yatırılan paraların önlemlerinin bankalar tarafından alınması gerekiyor."

İddiayla ilgili soruşturma başlatıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)