BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdana'da sahte astsubay kızları dolandırdı----

Adana'da sahte astsubay kızları dolandırdı

Adana'da sahte astsubay kızları dolandırdı
06 Ağustos 2015 - 13:00 www.finansgundem.com

Adana'da astsubay üniforması giyen bir kişi 4 kızı evlenme vaadiyle kandırdı

Adana'da bir kişi, kendini astsubay olarak tanıtıp bir alışveriş merkezinde üniformayla romantik bir evlenme teklifinde bulunduğu genç kızın 4 bin lira parasını dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Zanlı 4 kızı daha aynı şekilde dolandırmış.

Bir kamu kurumunda devlet memuru olan İpek İ. (23), sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Ahmet E. (24) ile tanıştı. Ahmet E., bir süre internet üzerinden sohbet ettiği genç kıza astsubay olduğunu söyledi. 

Yaklaşık 1 ay arkadaş olarak görüştükten sonra genç kıza "Seni seviyorum. Seninle sevgili olmak istiyorum" diyen Ahmet E., Adana'ya gelip yüz yüze görüşmek istediğini söyledi. Adana'ya gelen Ahmet E., genç kız ile yüz yüze görüşüp teklifini burada da yeniledi.

Genç kız ise teklifini kabul etti. Yaklaşık 3 ay sevgili kaldıktan sonra Ahmet E., tekrar Adana'ya gelerek genç kıza romantik bir evlenme teklifi ortamı ayarladı. Her şeyin inandırıcı olması için Ahmet E., astsubay kıyafeti giyip, beline silahını da takıp genç kızı bir alışveriş merkezine çağırdı. Bu arada Ahmet E., video ve fotoğraf çekimi de yaptırdı. Bir süre sonra kendisi de alışveriş merkezine gelip genç kızın omuzuna dokunduktan sonra üniforma ile kızın önünde eğilip evlenme teklifinde bulunan Ahmet E., tek taş yüzük çıkarıp genç kızın parmağına taktı. Alışveriş merkezinde bu anı gören herkes çifti alkışlayarak kutladı. 

POLİS GÖRÜNTÜDEN ŞÜPHELENDİ, ASKER OLAMAZ DEDİ...

İpek İ. evlenme teklifini kabul ederken, Ahmet E. bu anları sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Bu görüntüleri gören Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir askerin üniformayla evlenme teklifi yapmayacağını düşünerek durumdan şüphelendi. Ahmet E., genç kızdan evlilik hazırlığı için 4 bin lira para aldı.

PARAYI VERİNCE KAYBOLDU

Ahmet E.'ye parayı verdikten sonra bir daha ulaşamayan genç kız, bunun üzerine dolandırıldığını düşünerek polise başvurdu. Polis evlenme teklifinden şüphelendikleri için konuyu takip ettiklerini söyleyerek, Ahmet E.'yi aramaya başladı. Polis kısa sürede zanlının Gaziantep'te olduğunu belirledi. Adana polisi Gaziantep polisi ile irtibata geçerek zanlının adresini bildirdi. 

4 KIZI DAHA DOLANDIRMIŞ

Gaziantep polisi, verilen adrese yaptığı operasyonla zanlıyı yakaladı. Zanlının yapılan GBT araştırmasında evlenme teklifiyle 4 genç kızı daha dolandırdığı belirlendi. Gaziantep'te 5 ayrı dolandırıcılık olayından adliyeye sevk edilen Ahmet E., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Genç kız ise bu durumu öğrenince yıkıldı. Psikolojisi bozulan İpek İ., basın mensuplarının görüşme talebini kabul etmeyerek, "Sevdiğim, inandığım kişi tarafından dolandırıldım, çok yıprandım, psikolojim bozuldu. Bunu unutmaya çalışıyorum, tedavi görüyorum" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)