BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdana'da mezarlıklarda "sahte hoca"ya sınavlı önlem----

Adana'da mezarlıklarda "sahte hoca"ya sınavlı önlem

Adana'da mezarlıklarda sahte hocaya sınavlı önlem
14 Haziran 2018 - 12:26 www.finansgundem.com

Adana'da, mezarlıklarda kendilerini ''hoca'' olarak tanıtan bazı kişilerin vatandaşların dini duygularını istismar etmelerini önlemek amacıyla yapılan sınavda başarılı olanlara yaka kartı verildi

Adana Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğünce kent merkezindeki 5  mezarlıkta sınavyapıldı.

Mezarlık cami imamlarınca gerçekleştirilen sınavlarda, Kur'an-ı Kerim  okumada başarılı olanlara  "Mezarlıklarımızda Kur'an okumasında sakınca  bulunmamaktadır" yazılı yaka kartı verildi. Sınavda Başarı sağlayamayanlar  güvenlik görevlileri eşliğinde mezarlıktan uzaklaştırıldı.

Asri Mezarlık'ta görevli cami imamı Yunus Can, Kur'an-ı Kerim'i yanlış  okuyanlara tepki gösterdi. 

Sınava gelen birçok kişinin yıllardır mezarlıklarda Kur'an okuyarak  para kazandığını belirten Can, şunları söyledi:

"En azından bir Yasin suresini tevhidiyle beraber okumak için niye gayret etmiyorsunuz. Gerçekten içler acısı bir durum. Kelime hatası yapıyorsunuz.  Orada bir noktasını yanlış okursanız, sizin açınızdan çok büyük bir vebal olur.  Rahmetten çok azaba neden olacaksınız. Dolayısıyla böyle olmaz. Burada kırılmaca,  küsmece olmasın, sıkıntı var yani."

Adana Büyükşehir Belediyesi Cenaze Nakil Şube Müdürü Bekir Durmaz da  gazetecilere yaptığı açıklamada, Asri, Buruk, Kabasakal, Akkapı ve Küçükoba  mezarlıklarında sınav yapıldığını belirtti.

Bazı kişilerin vatandaşları dini yönden istismar ettiğini ifade eden  Durmaz, "RamazanBayramı'nda, arefe gününden başlamak üzere mezarlıklarımıza  kabir ziyaretlerine gelen vatandaşlara, bazen hoca görünümlü insanlar gelip dua  okuyor. Biz de bunu önlemek için Adana İl Müftülüğünden izinle cami imamımızla  sınav yapıyoruz." dedi.

Durmaz, sınavı geçenlere yaka kartı dağıttıklarını söyleyerek, "Yaka  kartı olmayanların mezarlıklardan insanları rahatsız etmesine müdahale etmiyoruz.  Vatandaşların ailelerinin kabirlerini daha rahat ziyaret etmelerini sağlıyoruz.  Yaka kartı dağıttıklarımızın dışındakileri dışarı göndereceğiz. Mezarlığa  bırakmayacağız onları." değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa keser15 Haziran 2018 01:46

    Başkasının para yada hatır için okuduğu Kurandan kimse hayır elde edemez.İbadet hükmünde olan Kuran okumak için kimse ücret alamaz.