BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdalet Komisyonu'nda büyük gerginlik----

Adalet Komisyonu'nda büyük gerginlik

Adalet Komisyonu'nda büyük gerginlik
12 Şubat 2014 - 23:07 www.finansgundem.com

​Demokratikleşme paketinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda gerginlik yaşandı. Ertuğrul Günay AK Parti'li Hakan Çavuşoğlu ile tartıştı

Kamuoyunda "4. demokratikleşme paketi" olarak bilinen kanun teklifinin görüşmeleri TBMM Adalet Komisyonu'nda devam ediyor.

Görüşmelerin gün boyunca sakin geçtiği komisyonda akşam saatlerinde gerginlik yaşandı.

Görüşmeler sırasında söz alan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iktidar partisinin komisyona getirdiği özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da öngören düzenlemeye yönelik eleştirilerde bulundu.

'Teklifin 17 Aralık operasyonu akamete uğratmayı' amaçladığını söyleyen Günay, AK Partili milletvekillerinin teklife destek vermesine tepki gösterdi ve "Eve gidince çocuklarının yüzüne nasıl bakacaklar?" diye sordu.

Günay'ın sözlerine iktidar milletvekillerinden tepki geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "AK Parti hükümetlerinden bakan oldunuz. Bugün bu söylediklerinizin hükmü yok. Benim çocuğuma nasıl baktığım seni ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Günay da Çavuşoğlu'nun sözlerine "İstanbul'un yağmalanmasına göz yumsaydım, utandığınız Kazlıçeşme kuleleriyle ilgili 10 kere uyarmasaydım ben hala bakandım ve sen de çemkirmezdin, karşımda ceketini iliklerdin" diye karşılık verdi. Kimseye hakaret etme niyeti olmadığını ifade eden Günay, "Başından beri iktidarı doğru noktalarda uyarmaya çalışıyorum" yanıtını verdi.

Tartışmanın hemen ardıdan CHP Mersin Mİlletvekili Ali Rıza Öztürk söz aldı. Konuşmasına müdahale edildiğini belirten Öztürk, iktidar milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu.

Bu nedenle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Müdahaleye sinirlenen Öztürk kavga sırasında önündeki plastik bardak ve kalemleri fırlattı.

Bunun üzerine komisyona başkanlık eden Yılmaz Tunç gerilimin yatışması için toplantıya 10 dakika ara verdi.

Aranın ardından toplantı yeniden başladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YANLIŞLIK13 Şubat 2014 09:36

    SEN BAŞTA YAPTIN O HATAYI. AMA ARTIK DÜZELTEMİYORSUN DA. ALMANCILARA BENZEDİN. NE BU ÜLKEDE VEDE ALMANYADA. HER İKİ ÜLKE ARASINDA KALMIŞ BİR HALK GİBİ. SEN DE ŞİMDİ ARADASIN. ÇIKIŞ YOLUNU SEN BULACAKSIN.