BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanlığı'ndan yargıda korona virüs önlemleri----

Adalet Bakanlığı'ndan yargıda korona virüs önlemleri

Adalet Bakanlığı'ndan yargıda korona virüs önlemleri
16 Mart 2020 - 14:34 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Gül, korona virüs tedbirleri ile ilgili olarak, 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağı ve bugün itibarıyla tüm adliyelerde acele işler hariç duruşmaların ertelendiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını bildirdi. 

Bakan Gül, "Cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların sağlığı devlete emanettir. Bu konuda büyük titizlik gösterilmesi hepimizin ortak beklentisidir." dedi.

"Nöbetçi noterlik uygulaması ertelendi"

Gül, korona virüs tedbirleri kapsamında, "nöbetçi noterlik" uygulamasının yeni bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.

"Hükümlülerin toplu faaliyetleri sona erdirildi"

Adalet Bakanı Gül, "Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptıkları tüm faaliyet ve çalışmalar sona erdirilmiştir."

Avukat görüşmeleri

Gül, şöyle konuştu:

"Avukatlarımızın bu süreçte görüşmelerini asgari düzeyde gerçekleştirmesini öncelikle öneriyoruz. Acil ve çok gerekli haller varsa da hiçbir şekilde temas söz konusu olmayacak şekilde avukatlarımızın kapalı görüş yapması yönünde Bilim Kurulu'nun bir tavsiyesi ve bu konuda alınmış bir karar var."

Duruşmalar

Bakan Gül adliyelerde görülen duruşmalar için,

"HSK’nın almış olduğu yeni öneri çerçevesinde bugün itibarıyla tüm adliyelerde acele işler hariç duruşmaları ertelemişlerdir.

Yeni dava açma icra takibi gibi talepleri, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden yapma imkanı vardır. Ertelenen duruşmalar UYAP üzerinden duyurulacak." açıklamasında bulundu.

İran'da Korona virüs bilançosu ağırlaşıyor

Rusların marketlerde korona virüsü endişesi

Avrupa kıtasında korona virüsün görülmediği tek ülke kaldı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)