BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAdabank'a teklif mi geldi?----

Adabank'a teklif mi geldi?

Adabank'a teklif mi geldi?
26 Aralık 2014 - 06:31 www.finansgundem.com

2003 yılından bu yana satılamayan Adabank için TMSF yeniden ihaleye çıkıyor

Uzan Ailesi tarafından 1984 yılında kurulan ve 2003 yılında İmar Bankası ile birlikte el konulan Adabank yedinci kez satışa çıktı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank’ı 77.5 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardı. Muhammen bedel ise bir önceki ihaleye göre 2.5 milyon dolar arttı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan ilana göre, Adabank’ın yüzde 94.44 oranındaki hisselerinden oluşturulan Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün, “kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak” ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satışa çıkarıldığı kaydedildi.

Hürriyet'in haberine göre, ilanda, şartnamede belirtilen ön yeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 28 Ocak 2015 tarihi saat 17.00’ye kadar Adabank Satış Komisyonu’na teslim edilmesi gerektiği kaydedildi. Önyeterliliği geçen katılımcıların en geç 3 Şubat 2015 saat 17.00’ye kadar kapalı zarflarını verebilecekler. Ön yeterliliği geçen katılımcıların, ihaleye katılabilmek için 7.75 milyon dolar nakit teminatı yatırmaları gerekiyor. İhale 4 Şubat 2015’te İstanbul’da yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen tekliflerin açılması ile başlayacak, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi (kısa liste) oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek.

TEKLİF GELMEDİ

TMSF, Adabank’a el konmasının ardından ilk olarak 2006’da 60 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarmıştı. Son kez ise geçen yıl ocak ayında ihale düzenlenmiş ancak teklif gelmedi.

Teklif geldiği için satılıyor

Bu arada TBMM’ye ekim ayında Bankacılık Yasası’nda değişiklik yapan bir tasarı sunulmuştu. Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’ndaki tasarıya göre TMSF bünyesindeki bankaların katılım bankası kurulması amacıyla kamu bankalarına aktarılmasının yolu açılıyordu. Tasarı; Adabank’a ticari iktisadi bütünlük modeli uygulanması, ihale düzenlemeden kamu bankalarına satılmasını içeriyordu. Yetkililer, Adabank’a belki bir teklif gelmiş olabileceğini bunun üzerine satış ilanına çıkılmış olabileceğini dile getirdiler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)