BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAçlığı yoksulluğu bitireceğim----

Açlığı yoksulluğu bitireceğim

Açlığı yoksulluğu bitireceğim
15 Mayıs 2015 - 20:08 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi cennete çevireceğiz. Açlığı, yoksulluğu, fakir fukaralığı bitireceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde ilk olarak, "temiz siyaset, siyasi ahlak kanunu" yasalaştıracaklarını bildirdi. 

Kılıçdaroğlu, Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingte, Türkiye'nin yeni bir şahlanış yapmak zorunda olunduğunu söyledi. 

Bütün vatandaşlardan 7 Haziran'da sandığa giderek oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, eski alışkanlık ve algıların bir tarafa bırakılması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, herkesin kazanacağı ve huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi beraber inşa etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

"Türkiye'yi cennete çevireceğiz"
Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacaklarını, herkesin bu ülkenin büyümesinden, kalkınmasından payını alacağını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanca, halkça bir düzeni getireceğiz. Bunu yapmazsanız bir avuç zenginimiz, milyonlarca fakirimiz olur. 2002'de Türkiye nüfusunun yüzde 1'i ülkedeki toplam servetin yüzde 39'una sahipken bu rakam 2014'te yüzde 54,3'e çıkmış. Refahın adını bile ağızlarına alamazlar. Refahı biz sağlayacağız. Türkiye'de 11 milyon emekli var. Onlara Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. Sözüm sözdür. Hemen itiraz ettiler. 'Bu parayı nereden bulacaksın' dediler. Ankara'daki beyefendiler duysun. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim, emekliye parayı vereceğim. Sen 13 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Emeklinin derdi nedir diye sordun mu, aklına geldi mi? Ben bütün bunları biliyorum, düşündüm. Refahı tabana yayacağız. Türkiye'yi cennete çevireceğiz. Açlığı, yoksulluğu, fakir fukaralığı bitireceğim."

"Refahı tabana yayacağız"
Kılıçdaroğlu, çiftçinin durumuna da değinerek, "Mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım, sözüm söz. Hemen itiraz, 'Petrol dışarıdan geliyor'. Ben de biliyorum. CHP iktidarında ben onlara bir kurs açacağım, devlet nasıl yönetiliyor onlara öğreteceğim. Petrol dışarıdan geliyor, rafineride işleniyor, benzin istasyonuna geliyor. Bütün bunlar dahil mazotun fiyatı 1 lira 21 kuruş. Vergilerle 4 lira. Ben 1,5 liradan vereceğim. Devlet zarar etmiyor" diye konuştu. 

İnci, yakut, pırlanta ve elmastan vergi alınmadığını mazota ise vergi yükü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben alın terinden yanayım sen zenginden yanasın. Aramızdaki fark Ağrı Dağı kadardır" ifadesini kullandı. 

Siyaseti ahlak ve erdem üzerine kuracaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Kahramanmaraş milletvekili adaylarını tanıttı. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)