BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAçıkalın'dan Merkez'e övgü!----

Açıkalın'dan Merkez'e övgü!

Açıkalın'dan Merkez'e övgü!
23 Şubat 2015 - 11:21 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın, Merkez Bankası'ndan övgü dolu sözlerle bahsetti

FINANSGUNDEM.COM

Yapı Kredi Genel Müdürü Faik Açıkalın katıldığı canlı yayında Merkez Bankası’nın uyguladığı politikaya yönelik övgülerde bulundu.

Merkez Bankası yarın düzenlenecek PPK toplantısı sonrasında kritik faiz kararını açıklayacak. Siyasi baskıların ışığında piyasa Merkez’den faiz indirimi bekliyor. Ekonomistler de Merkez Bankası’nın Faiz indireceğini öngörüyor.

Yapı Kredi Genel Müdürü Açıkalın, Merkez Bankası’nın şimdiye kadar hep doğru hareket ettiğini belirtti. Açıkalın, Merkez’in yarın alacağı faiz kararı için “TCMB'nin elindeki data setine güvenmek lazım, yarın 25-50 baz puan indirim yapabilir. Merkez’in yarınki hareketi sınırlı olacaktır” dedi.

BANKA KARLARI ERİDİ

Açıkalın,  bankaların karlarına ilişkin olarak, “Bankacılık sisteminin karının %30'unu son 4 yıldaki düzenlemeler eritti” dedi.  Sektöre ilişkin açıklama yapan Açıkalın, hızlı büyümeye kıyasla bakıldığında sektörün aktif kalitesinin yüksek olduğunu ve geçen yıl sektörde problemli kredilerin toplam kredilerdeki oranının %2,8 olduğunu belirtti.

YÜZDE 4 BÜYÜME BEKLİYORUZ

Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri de değerlendiren Açıkalın, cari açık ve enflasyon risklerinin ortadan kalktığını ancak halen Suriye, Irak problemlerinin geçen yılki kadar olmasa da sürdüğünü belirtti. Açıkalın, risk algısının geçen yıla göre makul boyutta olduğuna dikkat çekti. Açıkalın, "Türkiye'nin 2015'te yüzde 4 büyüyeceğini bekliyoruz. 2015'te cari açık/GSYH'nin yüzde 5; enflasyonun yüzde 6-6,5 olacağını bekliyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)