BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAçık bankacılık müşterilerin katılımıyla başarılı olacak----

Açık bankacılık müşterilerin katılımıyla başarılı olacak

Açık bankacılık müşterilerin katılımıyla başarılı olacak
10 Mart 2021 - 17:57 www.finansgundem.com

Açık bankacılık ancak müşterilerin katılımıyla başarıya ulaşabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Açık bankacılık sistemi hem bankalara hem de müşterilerine fayda sağlıyor. Sistem bankacılık hizmeti sağlayan kurumlara müşteri tabanını koruma ve genişletme imkanı tanırken, tüketicilere daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş finansal tavsiye, hizmetler ve ürünler sunuyor. Açık bankacılık erişilebilir, kişiselleştirilmiş ve temassız dijital bankacılık hizmetini sunma konusunda bir potansiyele sahip.

İngiltere Açık Bankacılık Uygulama Kurumu’ndan (OBIE) gelen son verilere oldukça olumlu. Veriler 2018 yılında 320,000 olan açık bankacılık ödemelerinin, 2020 yılında 3,4 milyona yükseldiğini gösteriyor. Son üç yılda açık bankacılıkta görülen büyümeye rağmen, halen yeni bir teknoloji. Açık bankacılığa olan talep büyüyor ancak birçok kişinin beklediğinden daha yavaş gerçekleşiyor. Açık bankacılığın başarılı olması için, tüketicilerin bu sistemi benimsemesi gerekiyor.

Açık bankacılık tüketici zorluklarının üstesinden nasıl gelecek?

Açık bankacılık, bankacılık ve finans hizmetleri sağlayıcılarına bireysel müşteri hesaplarına ve işlem detaylarına bir tıkla ulaşma imkanı tanıyor. Ancak bunun için müşterilerin, verilerinin paylaşımına onay vermesi gerekiyor. Bu bilgi ise kredi veren kurumları, tüketicinin finansal verilerinin kapsamlı bir analizini yapmasını sağlıyor.

Ancak Finextra’nın haberine göre, Avrupa’da tüketiciler, açık bankacılık sistemi üzerinden ödeme bilgilerini paylaşmaya temkinli yaklaşıyor. Hollanda’da De Nederlandsche Bank (DNB) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına göre, Hollandalı tüketicilerin yalnızca %25’i 2020 yılında ödeme verilerini paylaştı.

Tüketicilerin büyük bir çoğunluğu ise verilerini, kendi bankalarıyla paylaşmayı tercih etti. Zira tüketiciler çalıştıkları bankaya daha fazla güven duyuyor.Buna ek olarak araştırma, gelecekte tüketicilerin, ödeme pazarına yeni giren kurumlarla verilerini paylaşma konusunda da daha temkinli olacağını ortaya çıkardı. Tüketicilerin açık bankacılığa yönelik temkinli tavrının ardındaki nedenler gizlilik ve güvenlik konularıyla ilişkilendirilebilir.

Açık bankacılığın geleceği

Açık bankacılığın potansiyelini gerçekleştirebilmesi için son kullanıcıların açık bankacılığın fırsatlarını ve erişilebilirliğini benimsemesi gerekiyor. Ancak bu açık bankacılık sağlayıcılarının tüketicilerin güvenini kazanmasıyla başlamalı. Tüketicilerin sistemi benimsemesinin önündeki engelleri kaldırmak ve gizlilik ile güvenlik konularında güvence sağlamak bankacılık hizmeti sağlayıcıları için öncelikli olmalı.

Evden çalışmanın en zor dönemi başlıyor

 

Finans sektörü için kriz çanları çalıyor!

 

Wall Street bankaları karbon sıfır hedefini ağırdan alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)