BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAcemi kasaplar hastanelere akın etti----

Acemi kasaplar hastanelere akın etti

Acemi kasaplar hastanelere akın etti
09 Temmuz 2022 - 09:37 www.finansgundem.com

Her Kurban Bayramı yaşanan ve bir bayram klasiği haline gelen acemi kasaplar bu yıl da sahnede. Kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar hastanelere koştu

Kurban Bayramı'nın ilk gününde vatandaşların kimi belediyelerin kurduğu sabit ve mobil mezbahada kimi de evlerinin bahçesi ve arazilerde kurbanlıklarını tekbirler eşliğinde kesti.

Kurbanını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar bıçakla kendilerini yaralandı.

Başkentteki acil servisler kurban kesimi sırasında yaralananlar için mesai yaptı

Başkentte kurban keserken yaralananlara hastanelerin acil servislerinde müdahale edildi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servislerinde yoğunluk yaşandı.

Ankara'nın çeşitli noktalarında kurban keserken ya da kesilen kurbanların etini doğrarken yaralananların tedavileri ayakta yapıldı.

İSTANBUL

Bu yıl İstanbul'da hastaneye başvuran acemi kasap sayının önceki yıllara oranla büyük ölçüde azaldığı görüldü. Kağıthane'de kurban keserken kolundan hafif yaralanan bir kişi olay yerinde sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne getirildi. Yine kurban keserken parmağından hafif yaralanan bir kişi de taksi ile geldiği hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Erzincan'da kurban keserken çeşitli nedenlerle yaralanan çok sayıda vatandaş hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Tedavileri yapılan vatandaşların kimi taburcu edilirken bazıları da müşahede altında tutuldu. 

GAZİANTEP

Gaziantep'te, bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlarını kestirmek isteyenler, belirlenen alanlarda yoğunluk oluşturdu. Bayram için aldıkları küçük ve büyükbaş hayvanlarını kestirenlerin yanlarında getirdikleri çocuklar ise dikkati çekti. Kentte, kesim alanı dışında kendi evlerinin önünde, kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlardan bazıları bıçak ve satırla kendilerini yaraladı. El ve ayaklarından yaralanan ve yakınları tarafından hastaneye getirilen Yılmaz Karaca, "Koyun keserken bir anda dalgınlıkla elimi kestim. Hemen hastaneye geldim ve burada elime 8 dikiş atıldı. Kurban keserken çok dikkatli olmak gerekmiş" dedi. Çoğu hafif yaralanan ve tedavilerinin ardından taburcu olan vatandaşlar, kurbanlık kesimlerinin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini ifade etti. 

Mustafa Yuvarlak, satırla kurbanı parçalara ayırırken yaralandığını, eline dikiş atıldığını, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Abdulkadir Nohut, kurbanı keserken acele ettiği için bıçağın eline geldiğini, tedavisinin ardından iyi olduğunu belirtti.​​​​​​​

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar, kendilerini yaralayınca hastaneye başvurdu.

Yaralanan vatandaşların bazıları kendi imkanlarıyla bazıları ise 112 Acil Servis ambulanslarıyla hastaneye geldi.

Kurbanlıkların boynuz ve tekme darbeleriyle yaralananlar da Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedavi edildi.

MALATYA

Kentte kurban kesimi esnasında çeşitli yerlerinden yaralananlar, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Kurban keserken yaralanan acemi kasaplar, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Zafer Sevim, 20 yıldır kasaplık yaptığını ve ilk defa elini kestiğini belirterek, "Müşteriler bizi sıkıştırdı, acele ettik. Çok şükür ciddi bir durum yok, gidip kesime devam edeceğim." dedi.

Trakya'da "acemi kasaplar" tedavi için hastaneye koştu

Edirne'de de yaralanan vatandaşlar, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne tedavi için geldi.

Tedavisi tamamlanan vatandaşlardan Diyar Yıldız, AA muhabirine, kurban eti doğradığı sırada parmağını kestiğini belirterek, "Kurban kesenler dikkat etsinler. İyi bayramlar dilerim." dedi.

Tekirdağ, ve Kırklareli'nde de yaralanan vatandaşlar hastaneye başvurdu.

ANTALYA

Antalya, Muğla ve Burdur'da kurban kesmek isterken kendisini yaralayanlar hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Antalya'da bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralananlar, araçlarıyla hastaneye gitti.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden satır veya bıçakla yaralananların çoğunluğu, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

SİVAS

Sivas'ta Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban keserken kendilerini yaralayan vatandaşlar, hastanelere akın etti. Kentte yaşayanlar, bayram namazının kılınmasının ardından hayvanlarını kesmek için belediyenin belirlediği yerlere geçti. Kurbanlıklar, traktör arkalarına bağlanan vinçlerle kaldırılarak kesildi. Uzmanların uyarılarına rağmen kesim yerlerinde çocukların sayısının çok olması dikkat çekti. Kesimde çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, hastanelere akın etti. Numune Hastanesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden acemi kasaplar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da Kurban Bayramı’nın ilk gününde kesim sırasında kendilerinin yaralayan vatandaşlar, hastanelik oldu. Kentte, bayram namazının ardından kurbanlarını kesmek isteyenler, belirlenen alanlarda kesimlerini yapmaya başladı. Kesim sırasında bazı vatandaşlar, kazara kendilerini yaraladı. Yaralanan vatandaşlar, ambulanslarla veya kendi imkanlarıyla hastaneye getirilerek tedavi altına alındı.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken kendisini yaralayan acemi kasaplar, hastanelik oldu. Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesim yerleri doldu. Bazı kişiler, kesim sırasında kendilerini el, kol ve bacaklarından yaraladı. Yaralılar, kendi imkanlarıyla devlet hastanesinin acil servisine gitti. Acıgöl ilçesinde boğanın tekme atması sonucu ağır yaralanan Mehmet Ali İ. (54), ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların çoğu müdahalelerinin ardından taburcu edildi.

Trafikte kurban kesim kuyruğu

 

Bahçeli'den Kurban Bayramı mesajı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı mesajı

 

Uzmanı yanıtladı: Kanlı et yıkanır mı? Kurban eti nasıl tüketilmeli?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kurban09 Temmuz 2022 19:50

    "Kurbanların İntikamı" yeni film her Bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da 81 ilde ki Sinemalarda...

  • Hasan Talip09 Temmuz 2022 12:34

    Artık bayram ve haberleri bitene kadar haber seyretmem. Kaçan hayvanlar, kendini yaralayanlar. Her sene bıktırdı artık.