BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'yi sarsan rüşvet skandalı büyüyor----

AB'yi sarsan rüşvet skandalı büyüyor

AB'yi sarsan rüşvet skandalı büyüyor
12 Aralık 2022 - 10:38 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu’nda rüşvet soruşturması kapsamında görevden alınan Parlamento Başkan Yardımcısı Yunan vekil Eva Kaili dahil 4 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Ardından mal varlığı donduruldu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Yunan vekil Eva Kaili’nin de gözaltına alındığı “Katar'dan rüşvet” skandalı büyüyor. Belçika Federal Savcılığı, Kaili dahil 5 kişinin gözaltına alındığı davayla ilgili operasyonların sürdüğünü açıklarken, Kaili dün tutuklandı. Katar için rüşvet karşılığı lobi yaparak AP'nin kararlarını etkilemeye çalışmakla suçlanan Kaili dahil 4 kişi hakkında tutuklama kararı verildiği bildirildi. Tutuklanan isimlere suç çetesi üyesi olma, kara para aklama ve yolsuzluk suçlaması yöneltilirken, gözaltına alınan iki kişi ise serbest bırakıldı.

600 BİN EURO NAKİT PARA ELE GEÇİRİLDİ

Avrupalı kaynaklar, bunun Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük yolsuzluk skandalı olduğuna dikkat çekiyor. Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola da, operasyonları yerinde incelemek üzere Brüksel'e gitti.

Operasyonlarda 16 konutta arama yapılırken Kaili’nin erkek arkadaşı olan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Luca Visentini ve İtalya'nın üst düzey siyasetçilerinden Antonio Panzeri gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor. Aramalarda 600 bin euro nakit para ele geçirildi.

44 yaşındaki Yunan Sosyalist milletvekili Kaili, skandal sonrası Yunan PASOK partisinden ve Orta Doğu ile ilişkilerden sorumlu Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı görevinden ihraç edildi.

KAILI AYRIMCILIKLA SUÇLANDI

Eva Kaili, geçen ay Katar Çalışma Bakanı Ali bin Semih el Mahri ile görüşmüş ve Katar’ı “işçi hakları konusunda öncü ülke” olarak tanımlamıştı. Kaili ayrıca bazı Avrupalı siyasetçileri Katar'a ayrımcılık yapmakla da suçlamıştı.

Öte yandan Katar'dan bir yetkili, iddiaları reddederek rüşvet skandalıyla bir ilişkileri olmadığını savundu.

Katar, Dünya Kupası inşaatlarında binlerce işçinin hayatını kaybetmesi ve LGBT hareketine yönelik yasaklar nedeniyle eleştirilerin hedefinde.

TÜM MAL VARLIĞI DONDURULDU

Son olarak Yunanistan, Katar'dan rüşvet aldığı suçlamasıyla Brüksel'de gözaltına alınan Eva Kaili’nin tüm mal varlığını dondurdu. Kaili'ye yönelik kararın, “banka hesapları, kasalar, şirketler ve diğer tüm finansal varlıkları” kapsadığını belirtildi. Ayrıca Kaili’nin aile üyelerinin mal varlığına da el konduğu açıklandı.

Belçika Federal Savcılığı, Kaili ve diğer gözaltına alınanların sorgusunun bugün de devam ettiğini duyurdu. Savcılar, soruşturmaya konu olan Körfez ülkesinin Brüksel’de para ve hediyeler karşılığında nüfuz edinmeye çalıştığından aylardır kuşkulandıklarını açıkladı.

Eva Kaili AP'deki görevinden alındı

 

Katar "AP'de rüşvet" iddialarını yalanladı

 

Avrupa'yı sarsan rüşvet skandalında yeni gelişme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)