BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbu Dhabi'den Türkiye'ye milyarlık yatırımlar: Hangi sektörler var?----

Abu Dhabi'den Türkiye'ye milyarlık yatırımlar: Hangi sektörler var?

Abu Dhabi'den Türkiye'ye milyarlık yatırımlar: Hangi sektörler var?
24 Eylül 2021 - 16:07 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye ilişkilerinde esen ılımlı rüzgarlar ekonomik alanda da hissediliyor. Emirlik'in en büyük fonu Türk şirketleriyle geçtiğimiz haftalarda görüşmeler yaptı. Milyar dolarlık yatırımların açıklanması bekleniyor.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasıyla, Körfez ülkesinin yatırım planları da gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Bloomberg'in haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi merkezli varlık fonları, Türkiye’de milyarca dolarlık varlıkları inceliyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre aylardır süren görüşmeler, Abu Dhabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed El Nahyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen ay gerçekleşen telefon görüşmesinden önce başladı.

Konuya yakın üç kaynağa göre Emirlik’in en büyük fonu Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) ve en yeni kurulan fonu ADQ, Türk şirketleriyle geçtiğimiz haftalarda görüşmeler yaptı. 

Bir kaynağa göre sadece ADQ, Türk fintech ve sağlık sektörü firmalarına 1 milyar dolara kadar yatırım yapmayı değerlendiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ikinci en değerli halka açık şirketi olan International Holding’in (IHC) sözcüsü sağlık ve sanayi sektörlerindeki yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi. Sözcü, şunları söyledi: 

Türkiye bizim için büyük bir yatırım fırsatı olabilecek en önemli gıda işleme tesislerinden birine sahip.

Bir kaynağa göre aralarında Abu Dhabi merkezli Royal Group’a ait özel yatırım şirketi Chimera Investments ve Nerve Holding’in de olduğu diğer fonlar Türkiye’yi incelerken bu fonların her biri 1 milyar dolara kadar yatırım yapabilir.

Bu arada eylül ayı başında Dubai merkezli lojistik firması Aramex, MNG Kargo’yu satın alma görüşmeleri yaptığını duyurmuştu.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Agah var28 Eylül 2021 20:19

    Yorumlarımızda bile birbirimize küfür ediyoruz solcusuda ssğcısıda bu memleketin insanı bir olalım bu oyunları bozalım üretelim biz satalım fabrikaları arazileri satarsak bizlere çocuklarımıza ne kalacak onların işçilerimi olacaz hep $ ı mı takip edicez hep ithalatmı yapıcaz biz buğday arpa mısır mercimek üretemezmiyiz hep dışarıdanmı alacağız

  • Bir yorum25 Eylül 2021 19:21

    Yap işlet devret metodu  kadar faydalı bir uygulama yoktur.   Öyle ya devletin cebinden 5 krş çıkmıyor. Ama bu  solcu sığırlara nasıl  anlatacaksın?  Anlamaz ki mal  Kuduz köpek gibi slogan atar başka da bir ..k bilmez. Lenin der Mao der Stalin der!  Allah demez.  

  • Agah var28 Eylül 2021 20:21

    Tabii ki iyi ama 2 katı fiyatına yaptırırsan vatandaş bunu cebinden yıllarca öder para birkaç kişinin cebine gider

  • Erol g.25 Eylül 2021 13:34

    26-80 METREKARE ARASI GÖKDELEN BOYUTLARINDA DA OLABILIR YAPAY/DIKEY SOSYAL KONUTLAR YAPSINLAR BELEDIYELERE SATSINLAR BELEDİYELERİMIZ DE SATIN ALDIKLARI KAMULAŞTIRDIKLARI KONUTLARI BIR KIRA TUTARI DEPOZIT ALI SÜRESİZ EMLAKCI KOMISYONU ALMADAN DÜSÜK GELIRLİ AILELERE/ÖGRENCİLERE DULLARA KIRAYA VERSİNLER

  • Türk.24 Eylül 2021 19:13

    Bu ülkede ne çok cahil var. Para istediği ülkeye gider bir türlü kafaları almıyor. Çin kendi kendine mi büyüdü. 10; yıl önce ekmek bulamiyorlardi şimdi çok zengin oldu. Çin üstelik komünist rejim. Para Türkiye yi sevmiş Türkiye büyüyecek. Çünkü silahlı kuvvetleri çok büyüdü. İstediği ülkeyi vurabilir. Tabi solcular bunu anlamaz. Onların tek derdi rakı leblebi. Ay ku bu kadar işte.

  • mantık25 Eylül 2021 10:31

    Adem  sen  angut musun?  

  • adem altınay24 Eylül 2021 22:53

    solcular rakıyla çöken imparatorluğun ağır bedeli altında yenı bir devlet kurup her türlü borcu bedelini ödemiştir! Tarım,eğitim ve ağır sanayi yatırımını zeka ile başarmıştır. Rakı virus öldüren cehaleti yok eden zekanın vitamın kaynağıdır! 1350 yıldır dünya görüşüyle uyuşanlar her zaman batının kısgacı ve oyunundan kurtulamamıştır! Türkiye yap işlet devret devlete kambur et milletin rızkını haraç mezat et ile büyümez! Türkiye kuruluşunda nasıl başardıysa öyle devam edicek! Başörtüsüyle başlayan hikaye hamdolsun diye satışlarla zirve yaptı! Hurafe sermayesi tükendi!Artık gerçekler İngilizle kaçanların sonu ve başlangıcına geliyor! Çünkü çünküsü Tarih tekerrür eder. Saraydan bakanlar aç kalanı göremez.

  • vatandas24 Eylül 2021 18:46

    turkler dolara esek olunca dunyanin dolarin en balon olan ulkesine yabancinin gelip en kelepir fiyatlardan ne bulsa almasi gayet normal...turkler dolara para ve kriptoyaya dunyada neden en cok para gomen ulke sizce? kendi yarattigi enf dan da sonrasinda sikayetci olacak kladar finansl ozurlu ne devlet ne vatanda ne hirsiz sermaye baska bi ulkede yok dunyada

  • Sasa Polyester24 Eylül 2021 17:02

    Sasa'yı satıyorum

  • Bağımsız Düşünce24 Eylül 2021 16:50

    Arap görünümlü İsrail sermayesi ! Arap din kardeşi diye satın , satın 5-10 yıl sonra ne olacak görün ! Aslında yaşanmış bir örneği de var milyar dolarlık Arap gayrimenkul şirketi tek tıkla ABD ye satıldı ! MÜTEKABİLEYET YASASINI KALDIRMAK EN BÜYÜK HATA İDİ !!!

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER24 Eylül 2021 17:41

    Acaba bu durum senin nerene battı da acıttı.

  • öRDEK sA24 Eylül 2021 16:49

    Yünsa fabrikasını alma ihtimali varmı bunların :)

  • derviş24 Eylül 2021 16:43

    ABD NİN TALİMATI OLMASA ABUDABİ BİZDEN SAKIZ BİLE ALMAZ. ÜLKENİN CAN ALICI SEKTÖRLERİNİ ELE GEÇİRME, TÜRKİYE NİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAMA GİRİŞİMLERİDİR BUNLAR. BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL ENİŞTE NEDEN ÖPTÜ SÖZÜ GELDİ AKLIMA. BAE BAŞ DÜŞMANIMIZ DEĞİL MİYDİ ALTI AY ÖNCE. NE OLDU DA BİRDEN BİRE DEĞİŞTİ. NE KATAR A NE BAE YE GÜVENMİYORUM ABD NİN PİYONLARI

  • Bir yorum24 Eylül 2021 19:03

    O kadar dert etme dikkat  et  özel  sektör ile  ilgili yatırımlar şahsi malını satana neyin hesabını soracaksın?  Türkiye küçük bir ülke değil!  

  • Mehmet24 Eylül 2021 17:02

    Enişte sapiksa her daim öper. .. zamanlaması olmaz.

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 16:34

    Şerefsizler. kimse bana kızmasın. buldular kelepir varlıkları ortak olup, satın alacaklar. Gün gelecek bunların petrolleri yer altı kaynakları bitecek. o yüzden duyanın heryerınde fırsatları kollayıp, satın almalar yapıyorlar. ABd de oyun fırmaları, felan ortak bunlar.yüzlerce avm, dunyanın yeryerınde arsalar evler vıllalar vb. vb. genelde uretım yapan erlere ortak oluyorlar. şerefsiz, geleceksenız, gençlerimize satartap yazılım alanında destek olsanıza, arge falıyeto gosteren unıversıtelerımıze destek olasınıza, gençlerimizin eğitim alanındaki projeleri, eğitimsel gelişimlerini destekleyen yerlere destek olsanıza. Ya Türkiye adna ben üzülüyorum. İnsanımız  80 tl gunluk yevmiyeye sırtında taş taşıyor, inşaatlarda beton atıyor. Hak etmedıklerı bir cennet vatanda, cehennemi yaşatıyoruz : ((( tvlerde bu gunlerı goren ekonomist çıkmadı hiç. Tv ler de kendılerıne sorsun, bu işte ne kadar suçlular, işi bilen onlarca ekonomist var tv lerde hiç göremedik, siyaset baskısı oradada var...

  • Bir yorum24 Eylül 2021 19:04

    Saçmalama Müjgan!

  • ferdi24 Eylül 2021 16:31

    tabiki yandaş inşaat gyo şirketlerine.

  • Seçmen24 Eylül 2021 16:22

    Olsa olsa kanal civarında arsa olur, araplar gayrimenkulden başka ne yatırımı yapacak ki? Elimizdekleri yok pahasına satıyoruz bunun adı da yatırım oluyor, adamlar gelip burda sıfırdan ffabrika mı kuruyor, istihdam mı sağlıyor ne yatırımı yapıyorlar?