BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAbramoviç’in yeni yatları ortaya çıktı----

Abramoviç’in yeni yatları ortaya çıktı

Abramoviç’in yeni yatları ortaya çıktı
02 Nisan 2022 - 17:22 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında Batı’nın yaptırım listesine alınan Rus oligark Roman Abramoviç’in milyonlarca dolar değerindeki iki yatı daha ortaya çıktı.


İngiliz Financial Times gazetesinin yürüttüğü bir araştırma, Batı'nın yaptırım listesindeki Rus oligark Roman Abramoviç'in gizlide kalan mülkleri üzerindeki sır perdesini araladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yakın ilişkileri nedeniyle İngiltere'nin ve Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırım listesine aldığı Abramoviç'in bilinmeyen iki yatı daha olduğu bildirildi.

Son olarak İstanbul’daki barış müzakerelerinde görülen Abramoviç, 474 milyon dolarlık Solaris ve 437 milyon dolarlık Eclipse isimli süper yatlarını yaptırımlardan kaçırarak Türkiye'ye getirmişti. Financial Times, Abramoviç'in Halo ve Garçon isimli iki yatının da Antigua'da bulunduğunu ortaya çıkardı. Antigua hükümetinin yatların Rus oligarka ait olduğunu bilmediği belirtilirken, toplamda 58 milyon dolar değerindeki iki yata el konması bekleniyor.

“Malvarlıklarını tespit etmek için tüm dünyada araştırma yapılması gerek”

Abramoviç'in yatlarıyla ilgili bilgi sahibi bir kişi ise, Rus iş insanının Sussurro isimli bir yatı daha olabileceğini söyledi. Daha önce Abramoviç'in 1998'de aldığı 11 milyon dolar değerindeki Sussurro'yu boşanma tazminatı olarak eski eşine verdiği bildirilmişti. Yatın bulunduğu Fransa'daki La Ciotat limanında geçen ay yaptırım listesindeki bir başka Rus oligark olan İgor Seçin'in 116 milyon dolarlık süper yatına Fransa hükümeti tarafından el konmuştu.

Abramoviç'in malvarlığını tespit etmeye çalışan İngiltere ve AB'nin tüm varlıklarını bulmakta zorlandığı ifade ediliyor. İngiliz düşünce kuruluşu Kraliyet Birleşik Hizmetleri’nden uzman Tom Keatinge, Rus oligarklara yaptırım uygulayan hükümetlerin bu isimlerin malvarlıklarını tespit etmek için tüm dünyada araştırma yapması gerektiğine ve bunun çok zor olduğuna dikkat çekti.
Bugüne kadar yaptırımların hedefindeki çok sayıda Rus oligarkın yatlarına ve çeşitli mülklerine el kondu. Birçok isim de yaptırımlardan kaçmak için yatlarını ve özel uçaklarını yaptırım uygulamayan ülkelere taşıdı.

Rus oligark Abramoviç'in zehirlendiği iddia edildi

 

Abramoviç'in yatındaki personel karaya ayak bastı

 

Rus milyarder Abramoviç'in lüks yatı Datça açıklarında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)