BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbramoviç pes etti----

Abramoviç pes etti

Abramoviç pes etti
02 Temmuz 2013 - 19:33 www.finansgundem.com

Rusya'da yerel mecliste vekillik yapan Abramoviç siyaseti bıraktığını açıkladı

Dünyaca ünlü İngiliz futbol kulübü Chelsea'nin de sahibi olan Rus milyarder Roman Abramoviç, Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Çukotka eyaletindeki milletvekilliği görevini bıraktı. Abramoviç'un bu kararı almasında, yeni varlık yasası etkili oldu. Yeni yasaya göre, Rus siyasetçiler ve devlet yöneticileri, yurdışında banka hesabı ve yabancı hisselere sahip olamayacak.
Çukotka eyaleti meclisi, Abramoviç'in istifasını kabul etti. Rus milyarder Abramoviç, Çukotka'daki yatırımlarına ise devam edeceğini söyledi.
Rusya'da 19 Mayıs’ta yürülüğe giren yasaya göre, devlet yönetiminde görev alanlar ve siyasetçiler, yurdışında banka hesaplarına ve yabancı hisselere sahip olamayacak. Yasa, şimdiye kadar yurtdışında mal varlığı bulunan yöneticilere ise, ya siyaseti bırakmaları ya da yabancı ülkelerdeki mal varlıklarını elden çıkarmaları seçeneklerini sunuyor.
2000 yılında Çukotka eyaleti valisi olan Roman Abramoviç, 2008’de bu görevinden istifa ederek, yerel parlamentoya milletvekili olarak girdi.
Rusya'da yayınlanan Forbes dergisi, 10 milyar dolar servetiyle Roman Abramoviç'i Rusya'nın en zengin 13 kişisi olarak ilan etmişti. İngiliz futbol kulübü Chelsea'nin de sahibi olan Abramoviç, yaptığı 1.6 milyar dolarlık yatırımla, İngiliz kulübüne üç Premier Lig şampiyonluğu kazandırdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)