BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAbramoviç ortaklık için Ahmet Nazif Zorlu ile görüşüyor----

Abramoviç ortaklık için Ahmet Nazif Zorlu ile görüşüyor

Abramoviç ortaklık için Ahmet Nazif Zorlu ile görüşüyor
29 Aralık 2022 - 09:56 www.finansgundem.com

Yaptırımlar sonrası Türkiye’ye yerleşen Rus oligark Abramoviç’in kendisi gibi girişimci olan Ahmet Nazif Zorlu ile ortaklık için görüştüğü iş dünyası kulislerine sızdı... Zorlu Holding iddia için ne dedi?

FINANSGUNDEM.COM - ÖZEL HABER

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasıyla batının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın oligarklara yaptırım uygulaması sonrasında Chelsea'nin eski sahibi Roman Abramoviç soluğu Türkiye'de aldı. Milyar dolarlık yatlarını Bodrum ve Marmaris'e demirleyen Abramoviç ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Abramoviç’in Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Zorlu Grubu ile temas halinde  olduğu söyleniyor. Enerji başta olmak üzere çip üretimi ve teknoloji alanında yeni yatırımlar için Ahmet Nazif Zorlu ile masaya oturduğu öne sürülen Abramoviç’in İstanbul Finans Merkezi’ni kendisine üs olarak seçtiği belirtiliyor.

TÜRKİYE’YE YERLEŞİYOR

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı’nda bulunan Feyyaz Tokar Yalısı’nı aylık 50 bin dolara bizim paramızla yaklaşık 1 milyon liraya kiralayan Rus oligark, bu hamlesiyle Türkiye’de kalıcı olduğu sinyalini vermişti.

Abramoviç, 2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle, İsrail'in en zengin ikinci, Rusya'nın en zengin on birinci ve Portekiz'in en zengin birinci kişisi olmuştu.

Rus Yahudisi olan Abramoviç, dünyanın herhangi bir yerinden gelen Yahudilerin İsrail vatandaşı olabileceğini belirten Geri Dönüş Yasası uyarınca hakkını kullandı. Böylece Abramoviç bir İsrailli olarak, İngiltere'yi vizesiz ziyaret edebiliyor, ancak çalışmasına veya ticari işlem yapmasına izin verilmiyor. Abramoviç’in tıp ve yenilenebilir enerjiden sosyal medyaya kadar geniş bir yatırım ağı bulunuyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ TOPLULUĞU

15 yaşında iş hayatına atılan Ahmet Nazif Zorlu’nun, Denizli'de ailesinin ürettiği çarşafları satarak başladığı ticaretteki atağını Bursa'da ağabeyiyle kurduğu tekstil fabrikası izledi. Buradaki ev tekstili ürünleriyle ihracata girdi. 2004'te Fransa'da perde üreten Concord firmasını da bünyesine kattı. 1990'dan sonra sıkıntıya giren Vestel'i alarak elektronik alanına girdi. Güney Afrika Cumhuriyeti ve ABD'de yatırım yapan Zorlu, 2020 Hurun Küresel Zengin Listesi’nde 3 milyar dolarlık servetiyle 903'üncü sırada gösterildi.

Enerjiden tekstile çok geniş bir yelpazede yatırım ağı bulunan Zorlu Grubu ise bugün 60'ı aşkın şirket, yaklaşık 25 bin çalışan ve 146 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye'nin en büyük sanayi topluluklarından biri.

Ancak, finansgundem.com'a gelen bilgilere göre batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle temkinli adımlar atıldığı ifade ediliyor.

Bu arada Rus oligarkların Türkiye iş kuracak iddialarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yasal olması şartıyla bu iddialara yeşil ışık yakmıştı.

ZORLU HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Kulis haberimiz üzerine Zorlu Holding’ten yollanan açıklamada, iş dünyası kulislerinde konuşulan, “Abramoviç ortaklık için Ahmet Nazif Zorlu ile görüşüyor” iddiası  doğrulanmadı. Açıklamada, “Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Nazif Zorlu’nun ya da kurumumuzdan herhangi bir yetkilinin böyle bir teması, görüşmesi olmamıştır. Zorlu Grubu’nun haberde sözü edildiği üzere bir yatırım planı da bulunmamaktadır.” denildi.

Kanada'dan Abramoviç'e yaptırım

Esrar şirketine Abramoviç tepkisi

Ünlü milyarderden yoksulları öfkelendirecek sözler

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)