BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbraaj'ın Türkiye varlıkları için satın alma hamlesi----

Abraaj'ın Türkiye varlıkları için satın alma hamlesi

Abraaj'ın Türkiye varlıkları için satın alma hamlesi
11 Şubat 2019 - 15:42 www.finansgundem.com

Abraaj'ın Türkiye fonlarının kontrolünü almak için Actera ve Franklin Templeton görüşmeler yürütüyor

ABD'li fon yöneticisi Franklin Templeton ve Türk özel sermaye fonu yöneticisi Actera'nın, Abraaj'ın Türkiye fonlarının kontrolünü almak için yürüttükleri görüşmeler kapsamında teklif verenler oldukları belirtildi.

Dubai merkezli özel sermaye fonu Abraaj'ın 1 milyar dolar tutarındaki sağlık fonuna para yatıran yatırımcılar paraların kullanımı konusunda Abraaj ile sorun yaşamışlardı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın en büyük özel sermaye fonu Abraaj bu sorun nedeniyle birkaç ay süren karışıklığın ardından yeni kaynak bulma çalışmalarını durdurmuş ve yeniden yapılanmaya gitmişti

Konuya yakın iki kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada, Abraaj'ın Türkiye fonları için, Türk özel sermaye fonu yöneticisi Turkven gibi diğer olası teklif sahipleriyle görüşmelerin de durduğunu belirtti.

Wall Street Journal geçen ay, Abraaj'ın Türkiye fonlarını almaya en yakın olarak görülen Kanadalı Brookfield Asset Management'ın da görüşmelerden çıktığını belirtti. Brookfield konuya ilişkin açıklama yapmadı. Abraaj'ın Türkiye fonları, 2016 yılında kurulan 526 milyon dolar tutarında Türkiye Fonu 1'i kapsıyor.

Abraaj, Türkiye'de on yıl boyunca 900 milyon dolar değerinde 11 yatırım yaptığını söyledi. 683 milyar dolar değerinde fonu yöneten Franklin Templeton konuya ilişkin açıklama yapmadı. 3.3 milyar dolarlık fonu
yöneten Actera ve Turkven, Reuters'ın konuyla ilgili sorusuna haberin yazıldığı sırada henüz bir yanıt vermedi. Abraaj'ın tasfiyesi için görevlendirilenler, Reuters'ın açıklama talebine yanıt vermedi.

ABD'li yatırım grubu Colony Capital Inc , Latin Amerika'da Abraaj'ın özel sermaye birimini satın almayı kabul ederken, TPG 1 milyar dolarlık sağlık fonunun kontrolünü aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)