BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAbraaj’ın eski yöneticisine ağır para cezası----

Abraaj’ın eski yöneticisine ağır para cezası

Abraaj’ın eski yöneticisine ağır para cezası
03 Kasım 2021 - 11:10 www.finansgundem.com

Türkiye’de de faaliyet gösteren bir dönemler Orta Doğu’nun en büyük fonu olan Abraaj’ın eski yöneticisi Mustafa Abdel-Wadood'un başı büyük belada!

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi, eski Abraaj yönetici ortağı Mustafa Abdel-Wadood'u kurallarını ihlal ettiği ve yatırımcıları aldattığı için 1.9 milyon dolar para cezasına çarptırdı. Abdel-Wadood'un, Dubai Uluslararası Finans Merkezi içinde veya bu merkezden finansal hizmetlerle ilgili herhangi bir iş yapması da yasaklandı.

Abdel-Wadood’un, New York'ta da 10 milyon dolarlık kefaletle hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Mısır ve Malta vatandaşlığına sahip 50 yaşındaki Abdel-Wadood, Nisan 2019'da New York'ta tutuklandı. Mahkemeye çıkan, aleyhindeki yedi suçlamayı kabul eden ve ABD hükümetiyle işbirliği yapma kararı alan Abdel-Wadood’in 125 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Temmuz 2006'dan Şubat 2018'e kadar, şu anda feshedilmiş olan Abraaj Grubu'nun en kıdemli isimlerinden biri olan Abdel-Wadood, yatırımcı fonlarının kötüye kullanılması, satış gelirlerinin ve yatırımcılardan gelen raporların alıkonulması, yatırımcılara yanlış açıklamalar yapılması ve finansal raporlama tarihinde bir fondaki 200 milyon dolarlık açığın kapatılması konularından dolayı suçlanıyor.
2002 yılında kurulan ve bir dönem 14 milyar dolarlık varlığı yöneten Abraaj, Orta Doğu'nun en büyük özel sermaye şirketiydi ve Afrika, Asya, Latin Amerika, Türkiye ve Afrika'da çıkarları olan dünyanın en aktif yükselen piyasa yatırımcılarından biriydi.11:09

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)