BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'nin yeni internet yasasına ABD'li şirketlerden esneklik çağrısı----

AB'nin yeni internet yasasına ABD'li şirketlerden esneklik çağrısı

AB'nin yeni internet yasasına ABD'li şirketlerden esneklik çağrısı
09 Aralık 2020 - 10:32 www.finansgundem.com

ABD merkezli sosyal medya şirketleri Twitter, Tumblr ve Vimeo, AB'nin sakıncalı içeriklerin bir saat içinde kaldırılmasını talep eden "Dijital Hizmet Yasası" için esneklik çağrısı yaptı.

Bugün yayınlanan ortak mektupta, Twitter ve diğer şirketler, çözümün yalnızca içeriği kaldırmaktan daha kapsamlı olması gerektiğini söyledi.

İçerikleri doğrudan kaldırma yükümlülüğünün ifade özgürlüğü üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini söyleyen şirketler, mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Politika seçeneklerini yalnızca yukarı-aşağı ikilisiyle sınırlayarak, etkisini daha iyi gösterebilecek umut verici alternatiflerden vazgeçiyoruz. Zararlı içerikle karşılaşan insan sayısını sınırlamak daha iyi bir taktik. Bu, zararlı içeriğin keşfedilebilirliğine sınırlar koyarak, topluluk denetimini daha fazla dahil ederek ve anlamlı kullanıcı seçimi sağlayarak başarılabilir"

Yasada ne talep ediliyor?

Avrupa Komisyonu’nun ilk kez 2018 yılında önerdiği, aşırılıkçı fikirlerin ve terörün propagandasını önlemeyi amaçlayan yasal değişiklik internetteki sakıncalı içeriklerin 1 saat içinde kaldırılmasını istiyor.

Dijital Hizmet Yasası, önümüzdeki hafta konsey ile parlamentonun onayına sunulacak.

AB'nin sanal dünyaya müdahalesi destek alsa da sıcak bakmayanlar da var.

Bazı yorumcular bu düzenlemenin kişisel özgürlüklere zarar vereceğini düşünüyor. Yasadaki muğlak ifadeler nedeniyle "ırkçılık karşıtlığının" bile suç olarak sınıflandırılabileceğini vurguluyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)