BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'nin tasarrufu yüzlerce cana maloldu----

AB'nin tasarrufu yüzlerce cana maloldu

AB'nin tasarrufu yüzlerce cana maloldu
20 Nisan 2015 - 06:29 www.finansgundem.com

İtalya'nın Akdeniz'deki göçmen facialarının önüne geçmek için 2013'te başlattığı projeyi 'pahalı' diye durduran AB'nin bundan sonraki tavrı ne olacak?

Libya’dan İtalya’ya gitmeye çalışan insan kaçakçılarına ait içinde yüzlerce kişinin bulunduğu teknenin alabora olması sonrasında gözler Avrupa Birliği'ne (AB) çevrildi. İtalya'nın, 2013'teki göçmen faciası sonrası başlattığı projeyi "9 milyon euro'yu" çok bularak kaldıran AB'nin, Sicilya Kanalı'ndaki facia sonrası nasıl karar alınacağı bekleniyor. 

TEKNE YAN YATTI



Görgü tanıklarına göre tekne, Libya’nın yaklaşık 96 kilometre açığında bir yük gemisinin yardım için yanaştığı sırada alabora oldu. Buna göre yük gemisini gören göçmenler bir tarafa yöneldi ve dengesi bozulan tekne sulara gömüldü. 2011’de Muammer Kaddafi’nin devrilmesinin ardından kaos ortamının hâkim olduğu Libya’da insan kaçakçısı gruplar çok daha geniş faaliyet alanı bulmuş durumda. Afrika ve Ortadoğu’dan gelen birçok kişi Libya üzerinden Avrupa’ya ulaşmak için insan kaçakçılarının ağına düşüyor.

‘TRİTON KURTARMAZ’

İtalyan hükümeti, 2013 yılının Ekim ayında Lampedusa Adası’nın açıklarında yaşanan ve 360’tan fazla kişinin öldüğü göçmen teknesi faciasının ardından Mare Nostrum (Bizim Deniz) adıyla bir kurtarma programı başlatmıştı. Fakat program fazla masraflı bulunmuş, iptal edilerekyerine daha dar alanı tarayan Triton programı devreye sokulmuştu.

Uluslararası Af Örgütü’nden John Dalhuisen, “Triton operasyonunun Mare Nostrum’un yerini alacağı şeklindeki düşünce Akdeniz’de feci sonuçlara yol açabilir. Triton bir sınır operasyonu. Arama-kurtarma görevi yok” diyerek uyarmıştı. Geçen hafta da aynı güzergâhta 400 kişinin öldüğü benzer bir tekne faciası yaşanmıştı.
.
Mare Nostrum kurtarma programının aylık masrafı 9 milyon Euro’yu (26 milyon TL) buluyordu. Triton’un bütçesi ayda sadece 2.9 milyon Euro ile sınırlı tutulurken, programın faaliyet alanı İtalya kıyılarından 48 kilometre açığa kadar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)