BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarında yeni hedef altın----

AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarında yeni hedef altın

AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarında yeni hedef altın
21 Haziran 2022 - 17:32 www.finansgundem.com

AB, 23-24 Haziran'daki zirvede Rusya'ya karşı içinde altının da yer aldığı yeni yaptırımları görüşecek.

Kuzey ve Doğu ülkeleri yedinci yaptırım paketinde ısrar ederken Almanya ve Belçika gibi ülkeler, mevcut önlemleri uygulamaya odaklanmak istiyor. Reutres'in gördüğü 20 Haziran tarihli taslak metin, Almanya'nın istekleri doğrultusunda, açık bir şekilde yedinci bir pakete atıfta bulunmuyor.

Yetkililer, şu anda yeni bir plan hazırlanmamasına karşın hedef alınacak sektörleri belirlemek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Şimdiye dek 6 yaptırım paketi kabul edildi

Brüksel, Ukrayna işgalinin başlamasından beri Rusya ve Beyaz Rusya'ya karşı altı yaptırım paketi kabul etti. Ancak birlik üyeleri kendi ekonomilerine Rusya'dan daha fazla zarar verebileceği endişesiyle gaz dahil birçok alanı yaptırım listesinin dışında bıraktı.

Altın yaptırımı Kopenhag'ın isteği mi?

Kaynaklar, AB'nin Rusya'ya karşı bir sonraki olası hedeflerden birinin altın olduğunu ifade ediyor.  Danimarka'nın AB büyükelçisinin bir sözcüsünün, geçen hafta AB elçilerinin kapalı kapılar ardında yaptığı bir toplantıda, "Kopenhag'ın yaptırım listesine altını eklemek istediğini" kaydetti.

Reuters'a konuşan bir kaynak, Avrupa Komisyonu'nun altın yaptırımı için çalıştığını belirtti ama tedbirin ayrıntısının net olmadığını dile getirdi.

Altın Rusya için çok önemli

Altın, Batı yaptırımları yüzünden yurtdışında tutulan bazı varlıklarına erişimde kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Rusya Merkez Bankası için "çok önemli bir varlık" olarak nitelendiriliyor. 

Parasal desteğe devam

Taslak belgede, AB liderlerinin Ukrayna'nın yeniden inşasını finanse etme planlarını hızlandırmak için 9 milyar euroya kadar yeni acil durum fonlarını not edecekleri açıklandıı. Belgede, ayrıca Ukrayna'ya askeri destek için onaylanmış 2 milyar euroya ek olarak 500 milyon euroluk yardımın eklenebileceği aktarıldı.

AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar uzatıldı

AB'nin 6 yaptırım paketi 'savaşmadan savaşı durdurmak' anlamı taşıyor

Rusya'nın Davosu' yaptırımların gölgesinde kapılarını açtı

Rusya'dan 29 İngiliz gazeteci ve 20 üst düzey görevliye yaptırım

Yaptırımlar Rusya’nın gelirlerini artırdı

Rusya'dan, 61 ABD'liye yaptırım kararı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)