BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'nin ortak veri pazarı hamlesi ters tepecek----

AB'nin ortak veri pazarı hamlesi ters tepecek

AB'nin ortak veri pazarı hamlesi ters tepecek
18 Şubat 2020 - 11:23 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği "ortak veri pazarı" hamlesiyle teknoloji devleri arasına girmeyi hedefliyor. Fakat bu hamle küresel pazarın gerçekleriyle uyuşmayabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çarşamba günü Avrupa Birliği “ortak veri pazarı” planını açıklayacak. Amaç kıta Amerika ve Çin’deki teknolojik gelişime meydan okumak için Avrupa’daki endüstri gücünü kullanabilmek. Fakat The Telegraph yazarı Matthew Lynn bu hedefin gerçeklikle uyuşmayacağını belirtiyor.

Lynn yazısında küresel teknolojik gelişmelerin devlet idarecileri ve komisyonlar aracılığıyla değil girişimciler aracılığıyla büyüdüğüne dikkat çekerek AB bürokrasisinin engelleyici faktör olmaya devam ettiğine dikkat çekiyor. “Ortak veri pazarının yapacağı tek şey Avrupa'yı olduğundan daha da durgun bir hale getirmek. Gerçekten de teknolojik boşluğu daha merkezi bir yönetimle kapatma güdüsü, tek pazarın neden başarısız olmaya devam edip Avrupa ekonomisini de beraberinde götürdüğünün harika bir örneğidir.”

Avrupa Birliği’nin bürokratik geliştirmeler sonucunda ulaşmaya çalıştığı nokta Facebook, Amazon gibi dev firmalar standartları. Fakat Lynn bunun için kullanılan yolun yanlış olduğu belirtiyor. Büyük teknoloji şirketlerinin söz konusu noktaya girişimcilik sayesinde ulaştığını hatırlatan Telegraph yazarı şirketlerin zorlu bir rekabet ortamı sonucunda bu kadar güçlendiklerini belirtiyor. Avrupa Birliği’nin teknoloji şirketlerini bu noktada yanlış anladığını belirten Lynn “milli kahraman” şirketler yaratmanın bürokrasiyle değil girişimcilikle olacağının altını çiziyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)