BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'nin Filistin’e desteği devam edecek----

AB'nin Filistin’e desteği devam edecek

AB'nin Filistin’e desteği devam edecek
14 Haziran 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

Ramallah’ta Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile buluşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 2021'de askıya alınan Filistin’e yönelik mali yardımların yeniden yapılacağını bildirdi.

Görüşmenin ardından basına konuşan Von der Leyen, AB’nin yıllık yaklaşık 600 milyon avro destek ile "Filistin’in en büyük bağışçısı olduğunu" söyledi ve ekledi:

AB'nin Filistinliler için tahsis ettiği 2021 fonlarının şimdi hızla Filistin'e dağıtılabileceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu önemli, çünkü, AB fonları insanları, özellikle de en dezavantajlı olanları destekliyor ve ekonomik fırsatlar için doğru koşulların yaratılmasına yardımcı oluyor.

Ne olmuştu?

AB tarafından 2021 ve bu yılın ilk yarısı için Filistinlilere tahsis edilen, özellikle kamu çalışanlarının maaşlarını destekleyen fonlar askıya alınmıştı. Filistin'deki Avrupa Birliği ofisine göre bu, AB bloğu içindeki düzenlemelerden kaynaklanmıştı.

ABD de Donald Trump'ın başkanlığı döneminde 2017'den itibaren Filistin bütçesine yönelik hibeleri askıya almış, bunun ardından 2020'nin ilk yarısından Aralık 2021'e kadar Arap ülkelerinden gelen hibelerde de büyük düşüş yaşanmıştı.

İsrail ve Filistin ziyareti kapsamında dün Batı Kudüs’te temaslarda bulunan AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Ukrayna savaşı nedeniyle yaptırım uygulanan Rus gazına alternatif olarak özellikle Mısır ve İsrail'den doğalgaz tedariki arayışı için bölgede ziyaretler düzenliyor. ​​​​​​​

AB, Filistin'e yardım fonlarını yakında serbest bırakacak

Filistin Sağlık Bakanı: İsrail'in dayatmaları ilaç sıkıntısına neden oluyor

İsrail güçleri Gazze açıklarında 4 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı

İsrail polisi 22 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail, Batı Şeria'da Filistinli bir çocuk öldürdü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)