BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABN Amro’dan ‘yeşil’ portföy danışmanlığı----

ABN Amro’dan ‘yeşil’ portföy danışmanlığı

ABN Amro’dan ‘yeşil’ portföy danışmanlığı
19 Ekim 2020 - 17:37 www.finansgundem.com

ABN Amro yatırım danışmanlığı ve varlık yönetimi hizmetlerini kullanan müşterilerine portföylerinin ekolojik olarak sürdürülebilirliği üzerine danışmanlık veriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABN Amro, yatırım danışmanlığı alan müşterilerine portföylerinin ekolojik ‘sürdürülebilirliği’ konsunda danışmanlık hizmeti verecek. Bu giderek daha fazla ekolojiye önem veren bir yatırım dünyasının yeni adımı. Ekolojik olarak sürdürülebilir yatırım fikri ABN Amro tarafından birkaç yıl önce benimsenmişti. Bu gruplardaki müşteriler, her çeyrekte, yatırım portföylerinin ekolojik olarak ne kadar sürdürülebilir olduğu konusunda raporlar alacak.

ABN Amro’nun Bireysel Bankacılık biriminin Başkanı Alen Zeljkovic, “ABN Amro’nun attığı adım, bankanın sürdürülebilirlik konusundaki liderliğinin bir devamı. Bu raporlar müşterilerimize, yatırımlarının sürdürülebilirlik etkileri hakkında bilgi verecek. Bu da hem yatırımcıların hem de danışmanlarının farkındalığını yükseltecek. Böylelikle banka ve yatırımcıları daha iyi bir dünya yaratmak ve gelecek nesillere aktarmak için birlikte çalışacak” dedi.

Finextra’nın haberine göre yatırımların sürdürülebilirliği ABN Amro ve yatırımcıları için son yıllarda giderek daha fazla önem kazandı. Zeljkovic, “finansal getiriler söz konusu olduğunda, müşterilerimiz yatırımlarının topluma olumlu bir katkı sunmasını istiyor. ABN Amro bu ihtiyaca cevap veriyor. Özellikle de banka genelinde kabul edilen, sürdürülebilirliğe geçişi hızlandırma stratejisiyle örtüştüğü için” dedi.

Açıklamasının devamında, “bu raporlar, bu stratejiyi ve ilkeleri hayata geçirmek için oldukça kişisel ve spesifik bir yöntem. Dolayısıyla bu hızla değişen ortamda, müşterilerimiz yatırım portföylerinin gerçek etkisini görebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

ABN Amro’nun hazırladığı finans dışı raporlar, her yatırım portföyünün çevresel ve sosyal risklerini içerdiği gibi, Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşma konusunda bulunduğu katkı hakkında da bilgi verecek. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri de takip edilecek. ABN Amro her çeyrekte, sorumlu tüketim ve üretim gibi bir gelişme hedefini odak noktasına alacak ve müşterilerine portföylerinin bu hedefe nasıl katkıda bulunduğunu anlatacak.

Alp Buzulları’nın erimesiyle 9 bin 500 yıllık tarihi eserler ortaya çıktı

 

Geleceğin 6 ekonomi trendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)