BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABE'nin yolsuzluğuna göz yuman kamu görevlisi intihar etti----

ABE'nin yolsuzluğuna göz yuman kamu görevlisi intihar etti

ABE'nin yolsuzluğuna göz yuman kamu görevlisi intihar etti
16 Mart 2018 - 12:08 www.finansgundem.com

Japonya, bir kamu arazisinin Başbakan Şinzo Abe'nin eşine yakın bir iş adamına yüzde 85 indirimle satılması nedeniyle karıştı

Japonya, kıymetli bir kamu arazisinin Başbakan Şinzo Abe ile eşi Akie’ye yakın bir iş adamına satışında yolsuzluk yapıldığı iddiası ve bir kamu görevlisinin bu nedenle intihar etmesiyle çalkalanıyor. Kendini öldüren kamu görevlisinin arkasında bıraktığı intihar notu ülkeyi ayağa kaldırdı.

Söz konusu skandal, arazinin Başbakan Şinzo Abe’nin eşi Akie’ye yakın bir iş adamına, yüzde 85 oranında indirimle satılması nedeniyle patlak verdi. Milletvekillleri bu satışın incelenmesini isterken, geçen hafta Kobe’den bir intihar haberi geldi. Söz konusu satışla ve parlamentoya sunulacak belgelerle ilgilenen 50’li yaşlarındaki bir kamu görevlisi, kendisini öldürmüştü.

MALİYE BAKANLIĞI İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALDI

Bu intiharın bir gün sonrasında Maliye Bakanlığı, parlamento soruşturması nedeniyle satışa ilişkin 14 belgede değişiklik yapıldığını, Şinzo Abe ile eşinin isimlerinin belgelerden çıkarıldığını itiraf etti.

NOTTA NE YAZIYORDU?

Şimdiyse, intihar eden yetkilinin geride ayrıntılı bir not bıraktığı ortaya çıktı. Japon basınına göre, kamu görevlisi intihar notunda belgelerle oynaması için Maliye Bakanlığı’ndan talimat aldığını açıkça anlatıyor, “Belgelerin bazı bölümleri çok detaylıydı ve patronum beni bunları yeniden yazmaya zorladı. Eğer bu durum devam ederse bütün sorumluluğu benim almam gerekecek”ifadelerini kullanıyordu.

‘UMARIM BOŞA ÖLMEMİŞ OLUR’

İntihar eden yetkilinin ailesinden bir kişi basına “Adil olmayan bir şey yapmaktan nefret ederdi. Geçen yıl hem psikolojik hem fiziksel olarak tükendiğini söylemişti. Umarım her şey ortaya çıkar. Boşa ölmemiş olur” dedi.

BAKAN ÜZERİNDEKİ İSTİFA BASKISI ARTIYOR

Maliye Bakanlığı’nın belgelerdeki değişikliği, bu notun ortaya çıkmasından endişe duyduğu için itiraf ettiği sanılıyor. Muhalefet vekilleri Maliyet Bakanı Taro Aso’ya istifa çağrısı yaparken, eylül ayındaki seçimlerde yeniden aday olmayı planlayan Başbakan Abe’nin de köşeye sıkıştığı sanılıyor. Abe ile eşi Akie, iddiaları şu an için reddediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)