BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbe'nin hedefi Çin----

Abe'nin hedefi Çin

Abe'nin hedefi Çin
25 Haziran 2014 - 09:32 www.finansgundem.com

Başbakan Shinzo Abe, deflasyonun sona erdiğini açıkladı, Abe'nin yeni hedefi Çin'den koltuklarını geri almak

Başbakan Shinzo Abe, Japon büyümesini son 15 yıldır neredeyse yok eden ve ülke ekonomisini Çin'in ardından 3.'lüğe düşüren deflasyonun sona erdiğini açıkladı. Abe aynı zamanda iş dünyasında genişlemeyi sağlayacak yeni devlet politikalarıyla deflasyona ket vurulacağını duyurdu.

59 yaşındaki Başbakan dün verdiği röportajda “Sağlam para politikası, esnek vergi politikası ve büyüme stratejisi sayesinde deflasyonsuz bir döneme ulaştık. 1997'den bu yana ilk kez artan satış vergilerinin olduğu bir dönemde ekonomiyi idare etmek güçtü. Ancak bir şekilde bunun üstesinden gelmeyi başardık.” diye konuştu.

Abe'nin açıklamaları kabinesi büyüme stratejisinin en spesifik önlemlerini kabul etmeden önce geldi. Stratejinin 3. ayağını oluşturan bu önlemlerin hedefi tüketici fiyatlarındaki ve hisse senedi yatırımlarındaki azalmayı önlemek olacak. Önlemler ayrıca; kurumsal vergi indirimleri, ticaret serbestisi, tarım arazilerinin birleştirilmesinin önündeki engellerin kaldırılması, daha gevşek düzenlemelerin olduğu özel alanlar ve rekor sayıda turist çekmek için kumarhanelerin araştırılması gibi adımları içeriyor.

Bu hamleler, Çin'in en etkin güç olduğu bölgede Japonya'nın etkisini artırmak adına Abe'nin stratejisinin bir parçası. Güçlenen ekonomi Japonya'nın Filipinler ve Hindistan gibi ülkelerle etkileşimini artırarak Çin'in ağırlığını dengeleyebilir. Zira, Çin'in ihtilaflı bölgeler konusundaki agresif tavrı komşularını rahatsız ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)