BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'ye vize başvurusunda o hesapların bildirilmesi isteniyor----

ABD'ye vize başvurusunda o hesapların bildirilmesi isteniyor

ABD'ye vize başvurusunda o hesapların bildirilmesi isteniyor
28 Ağustos 2019 - 19:55 www.finansgundem.com

Harvard Üniversitesi’ni kazanan Filistinli bir öğrencinin Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) girişine "sosyal medyadaki paylaşımları" gerekçe gösterilerek izin verilmemesi gözleri ülkenin vize kurallarına getirdiği değişikliklere çevirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı birkaç ay önce ülkeye göçmen ya da ziyaretçi kategorisinde gitmek üzere vize başvurusunda bulunacaklardan ek bilgiler isteneceğini duyurdu. Diplomatik ve resmi kategorideki bazı vize başvuruları bu uygulamadan muaf tutulurken, genel olarak turistik gezi ya da aile ziyareti yapmak, çalışmak ve eğitim almak için ülkeye gideceklerin bu ek bilgileri sunması bekleniyor.

 
Yeni kurallara göre başvuru sahiplerinin uluslararası seyahat faaliyetleri, sınır dışı edilme tarihçeleri ve aile fertlerinin herhangi bir terörist faaliyette bulunup bulunmadıkları yönündeki bilgilere ek olarak son beş yıldır kullandıkları telefon numaraları, elektronik posta adresleri ve sosyal medya hesaplarına ait kullanıcı adlarını da bildirmeleri gerekiyor.

Listede hangi sosyal medya hesapları var?
ABD vizesi başvuru formunda Facebook ve Twitter'ın yanı sıra birçok sosyal medya platformuna ait kullanıcı adlarının bildirmesi bekleniyor. Listede belirtilen bu hesaplar şöyle sıralanıyor:

- Ask FM

- Douban

- Facebook

- Flickr

- Google+

- Instagram

- LinkedIn

- MySpace

- Pinterest

- QZone

- Reddit

- Sina Weibo

- Tencent Weibo

- Tumblr

- Twitter

- Twoo

- Vine

- VKontakte

- YouKu

- YouTube

Bu platformlarda birden fazla hesabı bulunanların bütün kullanıcı adlarını beyan etmesi isteniyor.

Mesajlaşma uygulaması Snapchat ve çöpçatan uygulaması Tinder ise henüz liste dışında bulunuyor. Yetkililer gelecekte listeye yeni platformların eklenebileceğini belirtiyor.

Form doldurulurken vize almak isteyenlerin listede yer almayan başka sosyal medya platformlarına ait kullanıcı hesaplarını bildirmesinde bir sakınca bulunmuyor. Kişinin herhangi bir sosyal medya hesabının olmaması ise başvuru yapmasına ve vize almasına engel teşkil etmiyor.

Uygulama oto sansürü tetikler mi?
Geçmişte özellikle terörist listesinde bulunan grupların kontrolündeki bölgelere seyahat etmiş olan ve daha fazla inceleme gerektiren vize başvurularında istenen sosyal medya, elektronik posta ve telefon numarası bilgilerinin genel başvurulara dahil edilmesi ile yılda yaklaşık 15 milyon başvuru sahibinin etkileneceği bildiriliyor. Sosyal medya hesaplarına ait bilgiler Amerikan hükümetinin fotoğraflar, gidilen yerler, kişinin hayatında önem taşıyan günler gibi kişisel bilgilere erişimine imkan sağlıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı bu yeni kuralların ulusal güvenliğin korunması adına güvenlik incelemesinin arttırılması amacını taşıdığını belirtiyor. Sosyal medya platformalarının geçmişte terörist duyguları ve faaliyetleri körükleyen bir araç olarak kullanıldığını hatırlatan bir yetkili kamu güvenliğine tehlike oluşturabilecek bireylerin Amerikan topraklarına ayak basmasının ve göçmenlikten yararlanmasının önüne geçilmesi için çok değerli bir araç olduğunu vurguluyor.

Ancak bu yeni kurallar eleştirileri de beraberinde getiriyor. Sosyal medyada ifade özgürlüğünün kısıtlanacağı ve oto sansürü arttıracağı endişesini dile getiren Amerikan Kamu Özgürlükleri Birliği bu uygulamanın ayrıca Müslüman çoğunluğun bulunduğu ülkelere seyahat eden kişileri ve göçmenleri haksız yere hedef haline getirebileceği uyarısında bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)