BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’ye "Tutuklayın" talebi gönderildi----

ABD’ye "Tutuklayın" talebi gönderildi

ABD’ye Tutuklayın talebi gönderildi
13 Eylül 2016 - 11:41 www.finansgundem.com

Adalet Bakanlığı, Fethullah Gülen'in 'darbe girişiminin emrini verdiği ve komuta ettiği' gerekçesiyle tutuklanması talebini ABD'ye iletti.

Adalet Bakanlığı, ABD Adalet Bakanlığı’na darbe girişimi nedeniyle Gülen'in geçici tutuklanmasını talep eden yazıyı gönderdi. Darbe girişimine ilişkin Gülen'le ilgili geçici tutuklama talebinde, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin terörist başı Gülen'in emir ve komutası altında gerçekleştirildiği belirtildi.

Yazıda, "Bu şahıs ülkemizde gerçekleştirilen birçok suçun yanı sıra 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kanlı darbe teşebbüsünün talimatını veren kişi olarak tutuklanması talebiyle aranmaktadır." ifadeleri yer aldı.

"DARBE GİRİŞİMİ GÜLEN'İN EMİR VE KOMUTASI ALTINDA YAPILDI"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinin yakalama kararının da eklendiği yazıda, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde ikamet eden Gülen'e bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde değişik rütbelerde görev yapan FETÖ mensubu askerlerin yine Gülen'in emir ve komutası altında silahlı askeri bir darbe girişiminde bulunduğu kaydedildi.

Yazıda, Gülen hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan" 10 yıldan 15 yıla kadar, diğer suçlardan ise müebbet hapis cezasının öngörüldüğü belirtildi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet araz13 Eylül 2016 15:35

    Hale ne bekliyoruz kardeşim PKK belediye başkanlarının görevden alınmasındaki büyük ihmal ve buna benzeri çok hata yapıyorsunuz