BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'ye gitmek isteyen 150 Afgan ülkeden ayrıldı----

ABD'ye gitmek isteyen 150 Afgan ülkeden ayrıldı

ABD'ye gitmek isteyen 150 Afgan ülkeden ayrıldı
09 Eylül 2021 - 19:30 www.finansgundem.com

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki üst düzey bir yetkili, öğleden sonra 150 Afgan'ın, Katar üzerinden ABD'ye gitmek için Afganistan'dan ayrıldığını söyledi

Afganistan'da Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı yetkilisi Abdul Hadi Hamdarad, bazıları çifte vatandaş 150 Afgan yolcunun Katar Havayollarına ait uçakla önce Doha'ya götürüldüğünü açıkladı.

Hamdarad, uçağa yalnızca Amerikan pasaportu veya yasal seyahat belgesi olan yolcuların binmesine izin verildiğini belirtti.

Kabil'den yapılan ilk uçuş

Bu, ABD de dahil olmak üzere yabancı ülkelerin, 15 Ağustos'ta başlatılan tahliye görevlerini tamamlamasından bu yana Kabil'den yapılan ilk uçuş oldu.

Sabah erken saatlerde havalimanına gelen ikisi merkez Uruzgan ilinden, biri kuzeyde Kunduz'dan olmak üzere üç genç, ABD'ye giden bir uçağa bineceklerini söyledi.

Kunduz'dan gelen Ezzda, bir Amerikan şirketiyle çalıştığını ve resmi kimlik bilgilerini gösterdiğini, bunun kendisini ABD'ye taşınmaya uygun kıldığını aktardı.

İki kardeş Nasrullah ve Samiullah'ın da elinde tercümanlık yaptıklarına dair belgeler bulunuyordu.

Ülkeden ayrılmak isteyenler havalimanına gitmişti

Taliban'ın 15 Ağustos'ta kontrolü ele almasının ardından, çoğunluğu yabancı güçler veya gruplarla çalışan sivillerden oluşan binlerce Afgan, ülkeden ayrılmak umuduyla havalimanına akın etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, daha önce Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin Taliban tarafından rehin tutulduğu iddialarını yalanlamıştı.

Taliban, 200 Amerikalının ülkeden ayrılmasına izin verecek

 

Afganistan'daki son Yahudi ülkeden ayrıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)