BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'ye ağır silah sitemi----

ABD'ye ağır silah sitemi

ABD'ye ağır silah sitemi
08 Kasım 2016 - 06:24 www.finansgundem.com

Genelkurmay Başkanı Akar, önceki gün ağırladığı ABD'li mevkidaşına, PYD'ye verilen ağır silahlar konusunda Ankara'nın endişelerini iletti. Akar, "Bu silahlar daha sonra PKK'nın eline geçiyor" dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, SDG’nin DEAŞ’ın Suriye’deki merkezi Rakka’ya operasyon başlatması sonrası önceki gün Ankara’ya gelen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’a Washington’ın PYD’ye ağır silah vermesine dair Ankara’nın endişelerini iletti. Akar, bu silahların daha sonra PKK’nın eline geçtiğini mevkidaşına aktardı.

En büyük bileşenini Türkiye’nin PKK ile bağlantısından ötürü terör örgütü kabul ettiği PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) DEAŞ’ın kalesi konumundaki Suriye’nin Rakka kentine operasyon başlatmasından kısa süre sonra Ankara’ya sürpriz bir ziyarette bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un, Genelkurmay Karargâhı’nda Orgeneral Hulusi Akar ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin kaygıları da gündeme geldi. Akar, operasyon öncesi ABD’nin PYD’ye yeni ağır silahlar vermesinden Türkiye’nin duyduğu endişeyi aktardı.

‘SİLAHLARI PKK ALIYOR’: Akar, verilen silahların daha sonra PKK’nın eline geçtiğini ve örgütün bu silahlarla terör eylemleri gerçekleştirdiğini örnekleriyle ABD’li muhatabına iletti. Türkiye’nin hassasiyetlerini bildiklerini belirten Orgeneral Dunford, operasyonun kademe kademe ilerleyeceğini söyledi. Dunford, kent merkezine de SDG’deki Sünni ağırlıklı Arap güçlerin girmesinin planlandığını bildirdi.

ABD’Lİ İRTİBAT SUBAYI: ABD’li orgeneral, kent merkezine girecek Sünni Arapların daha etkin güç oluşturması için Türkiye ile birlikte çalışabilecekleri mesajını da verdi. Kent merkezinin alınışında Türkiye’de bazı hava üslerinin de hava harekâtı yapacak ABD uçakları için devreye girebileceği belirtiliyor. Öte yandan görüşmede, Rakka operasyonuyla ilgili Türkiye’yi düzenli bilgilendirmek ve endişelerini ortadan kaldırmak için Genelkurmay Karargâhı’nda ABD’li bir irtibat subayının görevlendirilmesi de kararlaştırıldı. Akar’ın Dunford’la görüştükten sonra dün kuvvet komutanlarıyla Şanlıurfa’ya gitmesi dikkat çekti.

AMERİKALI ASKERLER SAHADA

Suriye’de şu anda Kürt-Arap güçlerine 300 civarında ABD özel kuvvet askeri yardım ediyor. 200 bin kişinin yaşadığı sanılan Rakka’da DEAŞ’ın 5 bin civarında silahlı üyesinin bulunduğu tahmin ediliyor. (Hürriyet / Uğur Ergan)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)