BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'ye 5G endişesiyle ilk uçuş iptali Emirates'ten geldi----

ABD'ye 5G endişesiyle ilk uçuş iptali Emirates'ten geldi

ABD'ye 5G endişesiyle ilk uçuş iptali Emirates'ten geldi
19 Ocak 2022 - 06:17 www.finansgundem.com

Amerikan hava yolu şirketlerinin 5G teknolojisinin havacılık sektörünü olumsuz etkileyebileceği uyarısının ardından ABD'ye uçuşlarda iptaller başladı. İlk iptal kararı Emirates Havayolları'ndan geldi

ABD'li hava yolu şirketlerinin 'felaket' boyutunda bir krizin yaşanabileceği uyarısını yapmasının hemen ardından bu ülkeye uçuşlarda iptaller başladı. İlk uçuş iptali kararını BAE'nin ulusal havayolu şirketi Emirates Havayolları verdi. Emirates, ABD'de 5G teknolojisine geçilmesinin potansiyel riskleri nedeniyle bu ülkeye yapılacak uçuşların askıya alındığını duyurdu. 

Emirates Havayollarının internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD'de 5G mobil servisinin aktifleştirilmesi ile ilgili operasyonal endişeler nedeniyle bu ülkeye yapılacak uçak seferlerinin yarından (Çarşamba gününden) itibaren askıya alınmasına karar verildi." ifadelerine yer aldı.

Açıklamada, askıya alınan uçuşların Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Houston, Miami, New York, Orlando, San Francisco ve Seattle Havalimanlarına yapılan uçak seferlerini kapsadığı kaydedildi.

ABD'de telefon şirketlerinin 5G'ye geçişi erteleme süresi bugün doldu

ABD'nin en büyük telefon şirketlerinden AT&T ve Verizon, Federal Havacılık Dairesinin (FAA) talebi üzerine, 4 Ocak'ta 5G teknolojisine geçişi 2 hafta ertelediklerini duyurmuştu.

AT&T Sözcülüğünden yapılan açıklamada, "Havacılık güvenliğinin ve 5G'nin bir arada var olabileceğini biliyoruz. Daha fazla iş birliği ve teknik değerlendirmenin tüm sorunları çözeceğinden eminiz." ifadesi kullanılmıştı.

Boeing ve Airbus, 5G teknolojisi konusunda uyarmıştı

Dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing ve Airbus şirketlerinin Üst Yöneticileri (CEO), 21 Aralık 2021'de ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg'e 5G telefon servisi konusunda ortak imzalı bir mektup göndererek, bunun havacılık endüstrisine büyük zarar verebileceği yönünde uyarıda bulunmuştu.

Mektupta, 5G teknolojisinin uçakların güvenli şekilde çalışma yeteneğini olumsuz etkileyeceği savunulmuş, "5G teknolojisine geçişin ertelenmesi" çağrısı yapılmıştı.

Öte yandan 5G teknolojisine geçişi savunan sektördeki gruplar ise havacılık endüstrisini, "korku tellallığı yapmak ve gerçekleri çarpıtmakla" suçlayarak, bu teknolojiye geçişin ertelenmesiyle ekonomide 10 milyarlarca dolar kayba yol açacağı uyarısında bulunmuşlardı.

AT&T ve Verizon, 5 Ocak'tan itibaren C-bandından 5G teknolojisini uygulamaya sokmayı hedefliyordu.

ABD'de çoğu telefonun 5G ile uyumlu olduğu ancak 5G teknolojisine geçilmediği için bu özellikleri kullanamadığı kaydediliyor.

UÇUŞLARI ASKIYA ALACAK ŞİRKETLER

Air India, Delhi-San Francisco, Chicago-JFK, Mumbai – Newark uçuşlarının askıya alınacağını belirtti.

Hem All Nippon Airways (ANA) hem de Japan Airlines, Boeing 777 uçağını kullanması planlanan ABD’ye bazı uçuşları iptal ettiklerini, yerine Boeing 787’leri kullanarak bazı uçuşları gerçekleştireceklerini söyledi.

Hangi uçaklar 5G teknolojisi için onay aldı ?

Bu arada Haber Aero'da yer alan habere göre Boeing’in 737, 747, 757, 767, MD-10/-11 ve Airbus’ın A310, A319, A320, A321, A330 ve A350 modelleri dahil olmak üzere birçok Boeing ve Airbus uçağında kullanılan iki radyo altimetre modeli 5G teknolojisinin bulunduğu havalimanlarına olumsuz hava koşullarında düşük görüşlü iniş yapabilmesi için FAA geçtiğimiz günlerde onay vermişti.

777’ye onay çıkmadı

Bir çok havayolu tarafından kullanılan 777 için ise 5G teknolojisinin bulunduğu havalimanlarına inişine onay çıkmamıştı.

FAA, Boeing 787 tipi uçaklar için 5G teknolojisinin konuşlandırılacağı havalimanlarının ıslak veya karlı pistlerine inerken ek önlemler almasını istemişti.

ABD'li hava yolu şirketlerinden 5G uyarısı

 

ABD'yi 5G korkusu sardı! Kritik tarih 5 Ocak...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)