BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’ye 100 milyar dolarlık ziyaret----

ABD’ye 100 milyar dolarlık ziyaret

ABD’ye 100 milyar dolarlık ziyaret
13 Mart 2022 - 17:26 www.finansgundem.com

Türkiye'den bir heyet, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi çerçevesinde temaslarda bulunmak için ABD'ye gidecek.

Türkiye'den üst düzey yetkililer, parlamento üyeleri ve iş insanlarından oluşan bir heyet, ikili ekonomik ilişkiler konusunda çeşitli temaslarda bulunmak üzere 14-18 Mart 2022'de ABD'ye gidecek. Heyet, Washington ve New York'ta, Türk ve Amerikalı iş insanları ile görüşmeler yapacak, ABD Dışişleri ve Ticaret Bakanlıkları ile Birleşik Devletler Ticaret Odasını ziyaret edecek.

Türkiye ile ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda, ABD'de Ticari Diplomasi Etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye-ABD ilişkileri, ekonomik iş birliğinde yeni ufuklar ve potansiyel ekonomik iş birliği alanlarının görüşüleceği ziyaret programına, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Cemil Ertem ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'ın yanı sıra TİM Başkan Vekili Başaran Bayrak, TİM Marka Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman Orakçıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu ve iş insanları katılacak.

Heyet, Amerikalı ve uluslararası basın mensuplarıyla da bir araya gelecek. Dört gün sürecek programın, Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin dinamiklerine olumlu katkı sağlaması bekleniyor. (Bloomberght)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ölçek Ekonomisi13 Mart 2022 18:17

    Sanırm 5 yıl oluyor… Yine ABD ile 100 mia USD ticaret hacmi için görüşmeler başlamıştı ve ABD’den bize bir heyet gelmişti. Tespit ettikleri konu ölçek ekonomisiydi. Yani ABD’de olupta (Apple vb gibi elektronik ürünler, F-35, F-16, Patriot vs gibi ileri askeri teknolojiler) Türkiye’de olmayan ürünlerin satışı ile 100 mia USD’nin çok üzerinde ticaret yapabileceklerini ama Türkiye’de olupta ABD’de olmayan ve satılabilir 100 mia USD seviyesinde ürün olmadığı sonucuna varılmıştı. Muhtemelen yine aynı problem kaynaklı bu iş yatar…