BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAbdullah Tivnikli vefat etti----

Abdullah Tivnikli vefat etti

Abdullah Tivnikli vefat etti
06 Kasım 2018 - 11:49 www.finansgundem.com

Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti

Temeli 30 yılı aşkın bir süre önce atılan Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli (59), bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Tivnikli'nin cenazesi, Marmara İlahiyat Camisi'nde bugün ikindi vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Başında bulunduğu holdingde 6 bini aşkın kişinin çalıştığı Tivnikli, katılım bankacılığı konusunda da uzman isimlerden biriydi.

ABDULLAH TİVİNKLİ KİMDİR?

1959 yılında Erzurum’da doğan Abdullah Tivnikli, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İşletme Master Programı’nı tamamladı.

İngiltere’de eğitim için bulunduğu süreçte katılım bankacılığı modelinin dünyada nasıl uygulandığı konusunda akademik çalışmalarda bulundu.

1983 yılından itibaren Türkiye’de katılım bankacılığı modelinin hukuki altyapısının hazırlanmasında yer aldı. Bu sürecin sonunda, bu modeli Türkiye‘de ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde aktif bir şekilde ye aldı. 1988 yılından itibaren Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmekte olan Abdullah Tivnikli, 2001 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

YARDIMSEVER KİŞİLİĞİYLE TANINIYORDU

Yardımsever kişiliğiyle tanınan ve 4 çocuk babası olan Tivnikli, 2005 yılından itibaren de İstanbul Bahreyn Fahri Konsolosu unvanını taşımaktaydı.

Abdullah Tivnikli, katılım bankacılığı alanındaki görevlerinin yanı sıra, aile şirketi olan Eksim Grubu’nun da yönetimindeydi.

Eksim Grubu, tahıl ürünleri ticareti, enerji, gıda, madencilik sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MESUT UĞUR-ARTI FINANCE06 Kasım 2018 18:20

    . Inna lillâhi ve inna ileyhi raciun. Allahu Teala rahmet eylesin. Makamı cennet olsun inşallah. Rabbim ahiret saadeti ihsan eylesin. Ailesinin sevenlerinin ve camiamizin başı sağolsun. Sabru Cemil niyaz ederim. HUVEL BAKİ!ÂMİN.