BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül'den önemli açıklamalar----

Abdullah Gül'den önemli açıklamalar

Abdullah Gül'den önemli açıklamalar
28 Ekim 2015 - 23:17 www.finansgundem.com

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Londra'da İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'a açıklamalarda bulundu.

Gül, demokrasilerde çeşitliğin önemine dikkat çekerek şu yorumda bulundu: "Türkiye'de siyasi mücadele her zaman oldukça çetin olmuştur. Ancak çeşitlilik ve farklı sesler önemlidir. Bunu her zaman böyle görmüşümdür."

"Siyasi makam açısından, hâlâ hırslı gözükmek istemediğini" dile getiren Gül, "Ancak televizyona çıkarak ve konferanslara katılarak, düşüncelerimi ifade etmeye ve tavsiyelerde bulunmaya devam ediyorum. Kamuoyunun da bunu olumlu karşıladığını ve dikkate aldığını görebiliyorum" dedi. 

"Şu bir gerçek ki, Türkiye'de siyasi mücadele her zaman oldukça çetin olmuştur. Ancak çeşitlilik ve farklı sesler önemlidir. Bunu her zaman böyle görmüşümdür" diyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bir demokrasidir. AB'ye aday ülkedir. Buna karşın, yapılması gereken çok iş olduğuna inanıyorum. Şu an Türkiye'deki durumu daha da geliştirmek zorundayız." 

HDP YORUMU
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 7 Haziran seçimlerindeki başarısına dikkât çeken Gül, “Bunu Türkiye için olumlu görüyorum. Her zamanki yaklaşımım ve inancım şudur ki sorunlar partilerle ilişki kurarak çözülmeli, onları dışlayarak değil” dedi.

HDP ile terör örgütü PKK’yı ayıran Gül, “Şimdiki durumumuzda, Türkiye’deki Kürtler için silahlanmanın haklı bir gerekçesi olamaz. PKK’nın son saldırıları kabul edilemez” diye konuştu. 

Türk siyasetçilere zamana ayak uydurmaları konusunda uyarıda bulunan Gül, şöyle devam etti:

“Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesinin bir sonucu olarak, gençlerimiz, kentsel gelişim yararına ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Köylüler, tarlalarını kirleten sınai faaliyetlere karşı gösteri yaptılar. Binlerce insan, kadına şiddete karşı protesto yürüyüşü düzenledi.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)