BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’ndan kayyum açıklaması----

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’ndan kayyum açıklaması

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’ndan kayyum açıklaması
19 Ağustos 2019 - 14:33 www.finansgundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu twitter hesaplarından yayınladıkları mesajlarla kayyum kararlarına tepki gösterdi

İçişleri Bakanlığı; HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarını görevden alarak yerlerine bu illerin valilerini kayyum olarak atadı. Sabah erken saatlerde polis eşliğinde belediye binalarına gelen kayyum yetkilileri İçişleri Bakanlığı’nın kararını HDP’li belediye başkanlarına tebliği etti. Bakanlığın kararına aralarında siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, siyasetçi ve vatandaşların bulunduğu bir çok kesimden tepki geldi.

Karar tepki gösterenler arasında AKP kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de var. Resmi twitter hesabından bir mesaj paylaşan Gül “Daha yeni seçilmiş belediye başkanlarının “bu şekilde” görevden alınmaları demokrasimiz için doğru olmamıştır.”  dedi.

AHMET DAVUTOĞLU: SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER

Twitter hesabından kararla ilgili bir dizi mesaj yayınlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu şu ifadelere yer verdi:

Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerle göreve gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları'nın idari tasarrufla görevden alınması demokratik sistemin ruhuna aykırıdır.
Seçimle gelenlerin seçimle ayrılması milli irade ilkesinin gereğidir.

Adayların seçime girmesi kanuna aykırı ise Yüksek Seçim Kurulu bunu seçim öncesinde değerlendirmelidir. Elbette seçim sonrasında işlenen suçlara ilişkin de gerekli tedbirler alınabilir. Ancak bunun öncelikle yargı nezdinde hukuki şartları oluşmalıdır.

Esas olan seçme ve seçilme hakkıdır. Bu karar, toplumsal barışa katkı sunmayacağı gibi terörle mücadeleyi de zaafa uğratabilir. Terörle en etkili siyasi mücadele, demokratik temsili aşındırmakla değil milletin gönlüne girip seçim kazanmakla verilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan20 Ağustos 2019 03:07

    Zamanında 1980 yasaklarından sonra Süleyman Demirel düşün peşime demişti, Millet de kurtar bizi baba diye peşine düşmüştü, Kurt politikacı allem etti kallem etti sonunda cumhurbaşkanı da oldu, Allah rahmet eylesin, Yaptığı iyi şeyler de var olumsuz şeyler de. Şu an ismi geçen kişilerden hangisinin peşine millet takılır.  Siyasetçide bitmeyen ego ama ondan daha büyük bir vatan millet sevgisi olması lazım. Ekrem çocukların ve eşinin tatil ihtiyacını öne koydu ve kaybetti. Bu işi tutku işi, aile çoluk çocuk vs bunları düşünen büyük siyasetçi olamaz.  Padişahlar kendi kardeşlerini çocuklarını bile feda etmiş bu uğurda. RTE de geçen dedi, bu iş geçici bir heves ve merak işi değil diye.

  • Canım kardeşim19 Ağustos 2019 21:18

    Ekrem’cim devlet yöneticilerine inancın tam ise, Allah affetsin seni, kandırılacaksın yine. İstanbul ve Ankara belediyelerinde, Kaz dağlarında yapılanlar bu inandığım yöneticiler tarafından yapıldı bil diye söylüyorum. Ama senin inancında çalsa da , yalan söylese de bizden mantığı varsa devam et güzel kardeşim.

  • Ekrem YILDIZ19 Ağustos 2019 18:06

    Herkes yarım yamalak bilgilerle lütfen yorum yapmasın. Devlet yönetimine inancımız tam olmalı. Zaman birlikte zamanı

  • Yıldız20 Ağustos 2019 01:55

    Beynini kiraya veren adamın dramı...

  • Metin19 Ağustos 2019 17:27

    Hadi surda belediye terorust besliyecek benim vergimle siz demokiresi diyecek siniz zindiklar

  • KYE19 Ağustos 2019 15:17

    SAYIN BAYLAR  SAVAŞA DOĞRU MU  GİDİYORUZ BİLMEK HAKKIMIZ BİLDİĞİNİZ BİR ŞEYLER VAR İSE AÇIKLAMA ZAMANIDIR. İŞ İŞTEN GEÇERSE SİZİN DE BİR ANLAMINIZ KALMAYACAK.