BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'nin yeni yaptırım kararı sonrası dolar 69 rubleye kadar çıkabilir----

ABD'nin yeni yaptırım kararı sonrası dolar 69 rubleye kadar çıkabilir

ABD'nin yeni yaptırım kararı sonrası dolar 69 rubleye kadar çıkabilir
06 Ağustos 2019 - 10:01 www.finansgundem.com

ABD’nin Rusya karşıtı yeni yaptırım kararı sonrası rubledeki değer kaybı kontrollü olsa da uzmanlar dolar kurunun yıl sonuna kadar 67-69 rubleye kadar yükselebileceğini tahmin ediyor.

Gazeta.ru’nun haberine göre, Washington’dan gelen yaptırım kararı sonrası Rusya’da dolar kuru 7 Hazirandan sonra ilk defa 65 rublenin, euro kuru da 72 rublenin üzerine çıktı.

Ruble geçen hafta dolar karşısında yüzde 3,4 değer kaybına uğradı.

Yaptırımların yanı sıra, ABD-Çin arasındaki “ticaret savaşlarının” petrol fiyatlarını düşürmesinin de ruble kuruna yansıdığı belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Eylül tarihinden itibaren Çin’den yapılan 300 milyar dolarlık ithalata yüzde 10 vergi uygulanacağını açıklamıştı.

Piyasalarda panik havası yaşanmadığını belirten uzmanlar, ancak yaptırım kararının yatırımcılarda tedirginlik yarattığına dikkat çekiyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, eski Rus ajanı Sergey Skripal’in zehirlenmesi davasıyla ilgili Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanması kararını geçen hafta imzaladığı açıklanmıştı.

19 Ağustos’a yürülüğe gireceği bildirilen yaptırımlar, Rusya’ya uluslararası kuruluşlar tarafından mali yardım sağlanmasının ve ABD bankalarının Rusya devletine kredi vermesinin yasaklanmasını öngörüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)