BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin yaptırım kararına Ankara'dan ilk tepki----

ABD'nin yaptırım kararına Ankara'dan ilk tepki

ABD'nin yaptırım kararına Ankara'dan ilk tepki
01 Ağustos 2018 - 21:57 www.finansgundem.com

ABD'nin rahip Brunson ile ilgili Türkiye'ye uygulanacağını açıkladığı yaptırımlar hakkında Ankara'dan ilk açıklama yapıldı

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını açıklamasının ardından, karara Ankara'dan ilk tepki geldi. Bir Hükümet yetkilisi tarafından BloombergHT'ye yapılan açıklamada, ABD makamları ile anlayışa dayalı ve yapıcı bir atmosferde görüşmelerin sürdüğü, ancak ABD’den olası bir yaptırım kararına mütekabiliyet esasına göre cevap verileceği kaydedildi. Yetkili, Türkiye'nin söz konusu karara karşı bir yaptırım listesi hazırlamak üzere çalışmalara başladığını söyledi.

Hükümet yetkilisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şu anda ABD makamları ile görüşmeler sürüyor. Bu görüşmeler karşılıklı anlayışa dayalı ve oldukça yapıcı bir atmosferde sürüyor. İki ülkenin de geçmişten gelen güçlü bağları ve stratejik işbirliği var. Görüşmelerde iki taraf da bu ilişkileri koruyacak iradeyi ortaya koydu.

ABD tarafında, bu görüşmelere ve kurulan diyalog mekanizmasına rağmen, kamuoyuna yansıtıldığı gibi bir “ekonomik yaptırım” çalışması içerisine girilmesi talihsizlik olur. Görüşmeler bu kadar yapıcı bir havada geçerken, bu sürece geri döndürülemez şekilde zarar verilme çabası kabul edilemez.

Türkiye görüşmelerin iki ülke için de olumlu sonuçlar vermesini amaçlıyor

Türkiye bu diyalog sürecinin iki ülke için de olumlu sonuçlar vermesini amaçlıyor. Ancak elbette, ABD’den olası bir yaptırım kararına mütekabiliyet esasına göre cevap verilecektir. Bu kapsamda hükümetimiz, ABD’nin kararına karşı bir yaptırım listesi hazırlamak üzere çalışmalara başladı. Türkiye, elbette tedbirlerini alacak, ABD tarafı bir adım atarsa bu adımlara cevap verecektir.

Kurulan diyalog mekanizmasının işletileceğini, ABD tarafında aklı selimin ve diplomasinin galip geleceğini umuyoruz. Aksi takdirde iki ülke ilişkileri onarılmayacak şekilde zarar görecektir."

ABD, Türkiye'ye yaptırım kararı aldı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sami02 Ağustos 2018 02:04

    aciklama istemiyoz, onlar gibi yaptirim yapinda gorelim. incirligi kullan bakalim ne olacak,

  • Feyzullah01 Ağustos 2018 22:27

    Şimdi yanlış anlayanlar da olacaktır ama geç bile kaldı adamlar. Üç beş yıldır keyfî ve şahıslardan emir alan bir hukuk sistemi var Türkiye'de. Demokrasiyi bırak hukuk devleti kalmadı. Brunson denen adam hakkımda ne delil var diye bakarsanız "kocaman bir hiç delil" olduğunu görürsünüz. Yani adam keyfi olarak tutuluyor içeride. Aynen keyfi olarak tutulan ve darbeyle alakası olmadığı halde darbe sonrası içeri tıkılan zilyon tane adam gibi. Neyse. Bekleyelim görelim. Bakalım nolacak

  • Ali Ergül 01 Ağustos 2018 22:20

    Yaptırımlar bizi yıldıramaz, biz zaten usd kullanmıyoruz. Abd’ye Reis bir eyyyttt çekmeli bu akşam balkon konuşması ile bence. Hatta reis tüm dünyaya seslenmeli usd kullanmayın gelin TL kullanın, hem ucuz hem Boğaz manzarası var. Bir Türk bir dünyaya bedel. Bugün aklımı kiraya verdim de bu yazı ondan böyle.