BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin Venezuela yaptırımlarına Çin'den tepki----

ABD'nin Venezuela yaptırımlarına Çin'den tepki

ABD'nin Venezuela yaptırımlarına Çin'den tepki
29 Ocak 2019 - 11:18 www.finansgundem.com

ABD'nin Venezuela'ya yaptırım kararına, yaptırımlardan en çok etkilenen bir diğer ülke Çin'den tepki geldi. Çin, ABD'nin Venezuela'ya yaptırımlarına karşı koyacaklarını, ABD'nin sonuçlarından sorumlu olacağını duyurdu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD yönetimi, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya (Petroleos de Venezuela) yaptırım kararı almıştı.

ABD'nin Venezuela'ya yaptırım kararına, yaptırımlardan en çok etkilenen bir diğer ülke Çin'den tepki geldi. Çin, ABD'nin Venezuela'ya yaptırımlarına karşı koyacaklarını, ABD'nin sonuçlarından sorumlu olacağını duyurdu.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, söz konusu yaptırım kararını açıkladı.

Bolton, Maduro'nun kendileri nezdinde artık meşruiyetinin kalmadığını ve "geçici devlet başkanı" olarak Juan Guaido'yu tanıdıklarını belirtti.

Mnuchin de Maduro'nun yönetsel meşruiyetini tanımadıklarına vurgu yaparak, bu kapsamda Venezuela PDVSA'yı yaptırım listesine aldıklarını ifade etti.

Buna göre söz konusu şirket ve onuna bağlantılı tüm varlıklar yaptırım listesine girdi.

Mnuchin, bu şirketle iş yapan diğer unsurların da söz konusu yaptırımlara uyması gerektiğini kaydetti.(Habertürk)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)