BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin Venezuela politikası eski Cumhuriyetçi diplomata teslim----

ABD'nin Venezuela politikası eski Cumhuriyetçi diplomata teslim

ABD'nin Venezuela politikası eski Cumhuriyetçi diplomata teslim
26 Ocak 2019 - 07:28 www.finansgundem.com

Eski Amerikalı diplomat Abrams, Dışişleri Bakanı Pompeo tarafından Venezuela sorunu için görevlendirildi

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, eski Amerikalı diplomat Elliott Abrams’ın ABD’nin Venezuela konusundaki çabalarına öncülük etmek üzere görevlendirildiğini açıkladı.

Atamayı Abrams’la birlikte Bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında duyuran Pompeo, “Elliott, Venezuela halkına ülkelerinde demokrasi ve refahı tam biçimde yeniden oluşturmaları için yardım etmeye yönelik misyonumuza önemli katkı sağlayacak” dedi.

Pompeo, Abrams’ın Cumartesi günü Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Venezuela konusunda yapacağı oturumda kendisine eşlik edeceğini de bildirdi.

Abrams’ın Venezuela’da demokrasiyi yeniden tesis etmeye yönelik ABD’nin tüm çabalarında sorumluluğa sahip olacağını kaydeden Pompeo, ABD’nin geçici cumhurbaşkanı olarak tanıdığı Juan Guaido’nun görevini yapmak için ihtiyaç duyduğu kaynakları nasıl edineceği hususunu değerlendirdiklerini belirtti.

Pompeo, ABD’nin Venezuela’daki Amerikalı diplomatların korunduğundan emin olmak için titizlikle çalıştığını, bu konuda “uygun tüm tedbirleri” aldıklarını da vurguladı.

Ronald Reagan’dan itibaren Cumhuriyetçi başkanların yönetimlerinde Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlıkları’nda çeşitli görevlere gelen Abrams, Başkan Trump’ın göreve gelmesinin ardından Dışişleri Bakan Yardımcılığı için düşünülmüş, ancak Trump’la ilgili eleştiri yaptığı için reddedildiği kulislerde konuşulmuştu.

Abrams, İran-kontra skandalı soruşturulurken Kongre’den bilgi saklamakla suçlanmıştı. Abrams, Latin Amerika konusunda şahin görüşleriyle biliniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)