BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'nin teşviklere ihtiyacı var----

ABD'nin teşviklere ihtiyacı var

ABD'nin teşviklere ihtiyacı var
24 Ekim 2013 - 07:31 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'in başkanı Cohn, ekonominin hâlen Fed'in teşviklerine ihtiyacı olduğunu söyledi

Amerikan ekonomisinin toparlanma konusunda başarısız olduğuna ve enflasyonun yavaş seyretmeyi sürdürdüğüne dikkat çeken Goldman Sachs Group Inc.'in Yönetim Kurulu Başkanı Gary D. Cohn, Fed'in parasal genişleme tedbirlerini azaltmayabileceğini söyledi.
"Ekonomik olarak bir yıl öncesine kıyasla nerede olduğumuza bakarsanız, aslında aynı noktadayız" diyen Cohn, bu nedenle parasal genişleme geçtiğimiz yıl mantıklı geldiyse, şimdi de gelmesinin gerektiğini savundu.
Fed Eylül'de Amerikan ekonomisini desteklemeye yardımcı olmak için aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarında azaltıma gitmedi. Karar açıklaması ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisini neredeyse 1 yılın en düşüğüne geriletti. Chicago Fed Başkanı Charles Evans 21 Ekim'de hükümetin bu ay kapanmasının tahvil alımlarının azaltımını muhtemelen daha da erteleyeceğini söyledi.
ABD'de işsizlik oranının Eylül'de yüzde 7.2'ye gerilemesinin "gerçek bir istihdam yaratımı"ndan değil, insanların iş aramayı bırakmasından ötürü olduğunu savunan Cohn, ABD Başkanı Barack Obama'nın Fed başkanı adayı Janet Yellen'ın merkez bankasının karşısındaki çekişen hedeflerin farkında olduğunu ifade etti.
Cohn, sonsuza kadar parasal genişleme uygulayamayacaklarının ve bilanço tablolarının şişirip durduklarının onların da farkında olduğunun altını çizerek, "Bir noktada azaltıma gideceklerine inanıyorum. O nokta çok uzun zaman olabilir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)