BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin savunma bütçesi Kongre'den geçti----

ABD'nin savunma bütçesi Kongre'den geçti

ABD'nin savunma bütçesi Kongre'den geçti
13 Aralık 2014 - 07:59 www.finansgundem.com

ABD Kongresi, Başkan Barack Obama’ya Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele kampanyasını genişletme yetkisi de tanıyan savunma bütçesini onayladı

ABD Kongresi, Başkan Barack Obama’ya Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele kampanyasını genişletme yetkisi de tanıyan, 2015 yılı için 585 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı.

Kongre’nin Temsilciler Meclisi kanadından geçen hafta 119’a karşı 300 oyla geçen tasarı, bugün de Senato’dan 11’e karşı 89 gibi yüksek oy farkıyla kabul edildi.

Bütçe tasarısı, Obama’nın imzalamasının ardından yürürlüğe girecek.

Bu yasa tasarısında, IŞİD’e karşı hava saldırıları için 5 milyar dolarlık bütçe öngörülüyor. Irak’a bin 500’e kadar ek Amerikan askeri gönderilebilmesinin yolu açılan tasarıyla yine Irak'a eğitim ve ekipman yardımı için 1,6 milyar dolar ayrılıyor. 

Tasarı ayrıca, Obama ve Pentagon’a Suriye’deki ılımlı muhaliflere eğitim ve ekipman temin edilmesi planını yapma yetkisi de sağladı. Önceki otoritenin süresi, 11 Aralık’ta dolmuştu.

Genel anlamda tasarı, Amerikan ordusu için 521,3 milyar dolar, Afganistan ve Irak’ta yurt dışı operasyonlar için de 63,7 milyar dolar bütçe öngörüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)