BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları ufukta----

ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları ufukta

ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları ufukta
09 Ağustos 2020 - 11:50 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri sürecinde, Rusya'ya yönelik yeni bir yaptırım paketinin onaylanması olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de başkanlık seçimleri sürecinin başlaması ile birlikte Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım paketi kabul edilmesi olasılığının arttığını açıkladı.

Kurum Cuma günü açıkladığı raporunda Rusya'nın "BBB durağan" şeklindeki kredi notunu teyit etti. Fitch'in notlandırma sisteminde BBB- üzeri notlar "yatırım yapılabilir" anlamına geliyor. "Durağan" ifadesi ise Rusya'nın petrol fiyatları ve benzer kaynaklı dış şoklara karşı makroekonomik istikrarı arttırma şansına işaret ediyor.

Kredi kuruluşu Rusya'nın yıl sonu GSMH'si için de bir tahmin açıkladı. Buna göre 2020 sonunda Rus ekonomisi salgının etkileri sonucu yüzde 5,2 küçülecek.

Fitch'in açıklamasında en çok dikkat çeken kısım ise, ABD seçimleri nedeniyle yeni yaptırım riskinin yükseldiği düşüncesi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)