BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin PKK hamlesiyle ilgili Kalın'dan açıklama----

ABD'nin PKK hamlesiyle ilgili Kalın'dan açıklama

ABD'nin PKK hamlesiyle ilgili Kalın'dan açıklama
06 Kasım 2018 - 21:40 www.finansgundem.com

Kalın, ABD'den PKK elebaşları hakkında bilgi verene ödül açıklaması ile ilgili, "İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin PKK üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, ve Duran Kalkan için para ödülü koyma kararını değerlendirdi.

'GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR'

Kalın, "Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG'yi, PYD'yi PKK'dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD'yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak" diye konuştu.

'BEKLENTİMİZ ABD'NİN PYD İLE ANGAJMANINI BİTİRMESİ'

"Bizim beklentimiz ABD'nin PYD ve YPG ile angajmanını bitirmesi" diyen Kalın, "Türkiye'nin Fırat'ın doğusu politikasını değiştirmez. İhtiyatla karşılıyoruz. Faydadan hali değildir, geç kalmış bir şeydir" ifadelerini kullandı.

İRAN'A YAPTIRIMLAR

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını değerlendiren Kalın, "İran nükleer anlaşmaya uyuyor. Alınan bu son yaptırım kararlarının da siyasi olduğu çok açık ortada. 6 aylık süreci değerlendirelim, masada prensiplerimizden taviz vermeyiz. ABD şu veya bu gerekçelerle bir ülkeye yaptırım uyguluyor diye biz kendi milli menfaatlerimizden vazgeçecek değiliz" diye konuştu.

ABD Karayılan'ın başına 5 milyon dolar ödül koydu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)