BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’nin füze satışına onayı Çin’i kızdırdı----

ABD’nin füze satışına onayı Çin’i kızdırdı

ABD’nin füze satışına onayı Çin’i kızdırdı
04 Eylül 2022 - 16:46 www.finansgundem.com

ABD'nin Tayvan'a füze satışına onay vermesi Pekin yönetimini kızdırdı. Çin'in Washington Büyükelçisi Sözcüsü Liu Pengyu, "Çin, bu durumun gelişmesine bağlı olarak meşru ve gerekli karşı önlemleri kararlılıkla alacaktır" dedi.

Çin'in Washington Büyükelçisi Sözcüsü Liu Pengyu, ABD'nin Tayvan'a füze satışına onay vermesine tepki göstererek, "Tayvan'a füze satışı onayını derhal iptal edin" dedi.

ABD'nin geçtiğimiz cuma günü Tayvan'a Harpoon gemisavar füzeleri ve Sidewinder kısa menzilli havadan havaya füzeler de dahil olmak üzere 1,1 milyar doları değerindeki füze satışını onaylamasının ardından, Çin'den tepki geldi. Akşam'ın haberine göre Çin'in Washington Büyükelçiliği Sözcüsü Liu Pengyu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD'nin Tayvan'a füze satışı onayını "derhal iptal etmesi" gerektiğinin altını çizdi. Liu açıklamasında, "ABD'nin Tayvan'a füze satışı, Tayvan Boğazındaki barışa zarar veriyor ve aynı zamanda Çin'in iç işlerine de karışmış sayılıyor. Bu karar uluslararası hukuka ve temel ilkelere aykırıdır. Çin, bu durumun gelişmesine bağlı olarak meşru ve gerekli karşı önlemleri kararlılıkla alacaktır" ifadelerini kullandı.

ABD ise dün yaptığı açıklamada Tayvan için onaylanan satışların, ABD'nin uzun süredir devam eden politikasını yansıttığını ve bu tür satışların "Tayvan'ın güvenliği için gerekli" olduğunu ifade etmişti.

İran, ABD'ye ait iki insansız deniz aracını alıkoydu

 

Rusya ve Çin askeri tatbikat için yan yana

 

Çin’e karşı ordu kurmak istiyor: 32 milyon dolar harcamaya hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)