BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD'nin en ünlü ve pahalı malikanesi satılıyor----

ABD'nin en ünlü ve pahalı malikanesi satılıyor

ABD'nin en ünlü ve pahalı malikanesi satılıyor
03 Mart 2021 - 13:53 www.finansgundem.com

ABD’de son dönemde lüks konut satışlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Ülkenin en pahalı malikanesi 119 milyon dolara satışa çıkarıldı

ABD'nin en ünlü malikanelerinden ve Hollywood yapımlarında yer alan Beverly Evi (The Beverly House) 119 milyon dolara (yaklaşık 870 milyon TL) satılıyor. Bu meblağ, malikaneyi ABD'nin satıştaki en pahalı evi yapıyor. Malikane geçen yıl 125 milyon dolara (Yaklaşık 920 milyon lira) satışa çıkarılmış ancak satılamamıştı. Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles'ta 1,5 hektarlık araziye kurulu malikane, 1972 yapımı Baba filminde (The Godfather) bir sabah uyandıktan sonra ödüllü yarış atının kopmuş kafasını yatağında gören Jack Woltz karakterinin evi olarak kullanılmıştı.

Kevin Costner ve Whitney Houston'un başrolde yer aldığı 1992 tarihli Bodyguard'da (The Bodyguard) mekan olarak seçilen lüks ev, dünyaca ünlü yıldız Beyonce'un geçen sene çıkardığı Black is King adlı film ve görsel albümde de görülmüştü.

Evening Standard'ın haberine göre, Mimar Gordon Kaufman'ın tasarladığı ev 1926-1927 döneminde inşa edilmiş, 1946'da Hollywood yıldızı Marion Davies ve gazete patronu William Randolp Hearst tarafından satın alınmıştı.

Suikasta uğrayan eski ABD başkanı John F. Kennedy ve eşi Jackie'nin, 1953'teki düğünlerinden sonra balayı olarak seçtiği malikane, başkanlık seçimlerinde Kennedy'nin seçim merkezi rolünü üstlenmişti.
2 bin 500 metrekareden büyük malikanede 18 yatak odası, 25 banyo, olimpik yüzme havuzu, art deco mimari tarzına göre tasarlanmış gece kulübü ve 400'den fazla misafiri ağırlayabilecek devasa teraslar var. Beverly Evi'nin bin kişiyi birden barındırabilen bahçesininse Roma imparatoru Hadrian'ın İtalya'daki köşkünden esinlendiği belirtiliyor.

Ayrıca, Davies'in tasarladığı sütunlu havuz alanı, ABD'deki dünyaca ünlü bir diğer malikane Hearst Kalesi'ndeki Roma esintili Neptün Havuzu'ndan örnek alınarak hazırlanmıştı.
Elle boyanmış kemerli tavanı bulunan 24 metre uzunluğunda ve yaklaşık 7 metre yüksekliğinde giriş holüne sahip mülkte iki katlı kütüphane, bilardo salonu, spor salonu, SPA, tenis kortu, sinema odaları, personeller için ayrı odalar ve 400 kişiye hizmet verebilecek mutfak bulunuyor. Malikanede 4 bin 500 metrekareden büyük bir dans salonu da var. Britanya merkezli Beauchamp Emlak, malikaneyi satın alabilecek sadece 20 aile olduğunu bildirdi.

Türk turizminde yeni bir dönem başlatan tesis satılıyor

 

Angelina Jolie'nin 25 milyon dolarlık evi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)