BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'nin dev bankaları borsa kuruyor----

ABD'nin dev bankaları borsa kuruyor

ABD'nin dev bankaları borsa kuruyor
08 Ocak 2019 - 05:08 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, Fidelity Investments ve Citadel Securities'in de aralarında bulunduğu ABD bankaları yeni borsa kurmak için başvuru yapmaya hazırlanıyor

ABD'de New York borsasına rakip geliyor. Aralarında Morgan Stanley, Fidelity Investments ve Citadel Securities'in de bulunduğu bir grup banka dün yaptıkları ortak açıklamada Intercontinental Exchange şirketinin New York Borsası’na ve Nasdaq’a rakip olacak yeni bir düşük maliyetli borsa kurma konusunda anlaşmaya vardıklarını belirttiler.

Şirketler “Members Exchange” (MEMX) adında yeni bir girişim oluşturacaklar. Bu girişim; Bank of America Merrill Lynch, Charles Schwab, E*TRADE Financial Corp, TD Ameritrade, UBS ve Virtu Financial gibi dokuz kurum tarafından finanse ve kontrol edilecek.

Açıklamaya göre MEMX 2019’un ilk aylarında ulusal menkul kıymetler borsası olarak çalışabilme onayı için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvuruda bulunacak.

Temel sipariş tipleri ve en son teknoloji ile basit bir işlem modeli sunmayı planlayan MEMX, kurucularının perakende ve kurumsal yatırımcıların toplu müşteri tabanının çıkarlarını da temsil edecek.

İLK GİRİŞİM DEĞİL

Bu, endüstri devlerinin kurulan borsalara ilk kez yaptıkları bir girişim değil. On yıl önce, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, JPMorgan, Lehman Brothers, Morgan Stanley ve Merrill Lynch gibi bir grup,  BATS adında düşük maliyetli bir borsayı destekledi. Aynı zamanda, diğer sanayi ağırlıkları da benzer bir şekilde işlem maliyetlerini düşürmek amacıyla Direct Edge adında bir girişim başlattı. İki borsa hızla pazar payı kazandı, sonradan birleştirildi ve şimdi Cboe Global Markets'a ait.

Bankalar, benzer bir hareketi, Turkuvaz'ı sınır ötesi hisselerle işlem yapıp, borsadaki borsaları veri ücretlerini düşürmeye ikna etmek için bir araç olarak kullanmaya çalıştı. Turkuaz amacını kısmen başardı, ancak Londra Menkul Kıymetler Borsası tarafından satın alındı.

YÜKSEK ÜCRET TALEP EDEN BORSALARDAN ŞİKAYETÇİLER

İşlemciler, uzun yıllardır hisse işlemleri verileri için haksız derecede yüksek ücretler talep eden büyük Amerikan borsalarından şikayetçiler. Yeni borsa hakkında dün ortaya çıkan haberler, NYSE ve 
Nasdaq'ın ana şirketlerinin hisse değerlerini düşürdü.

Fitch Ratings'den Nathan Flanders, "Bu duyuru, borsalar ile diğer piyasa katılımcıları arasında uzun zamandır süren ücret savaşında en son salvo oldu. Bu gelişme, hiç değilse faaliyette olan borsalar üzerinde olası kazanç baskısı açısından ciddiye alınmalı" dedi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)