BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin başı dertte: Çoğu akıl hastası 4800 kişi bu adada...----

ABD'nin başı dertte: Çoğu akıl hastası 4800 kişi bu adada...

ABD'nin başı dertte: Çoğu akıl hastası 4800 kişi bu adada...
12 Ekim 2021 - 11:43 www.finansgundem.com

ABD'deki en kötü cezaevlerinden biri olarak bilinen Hapishane kompleksinde korona virüs pandemisi sürekli yaşanan kargaşaya tuz biber oldu.

ABD'de kötü şöhreti ile bilinen New York Hapishanesi'nde işler tamamen kontrolden çıktı. Korona virüs salgını nedeniyle mahkeme işlemleri yavaşlayınca durum iyice kötüleşti ve operasyonlar durdu.

Geçen yıl cezaevinde yaklaşık bir düzine mahkumun öldürüldüğü ortaya çıktıktan sonra, milletvekilleri sık sık hapishanenin kalıcı olarak kapatılması çağrısında bulunuyorlar.

ÇOĞU AKIL HASTASI 4 BİN 800 KİŞİ

Hürriyet'teki habere göre; Mahkum Hakları Projesi direktörü Avukat Mary Lynne Werlwas, “Ofisimizin şehir hapishanelerini gözlemlediği 50 yıl içinde, gördüğümüz en tehlikeli zamanlardan biri” dedi.

Hapishane şu anda Queens ve Bronx ilçeleri arasındaki bir adada, çoğu akıl hastalığından muzdarip olan yaklaşık 4.800 mahkûmu barındırıyor.

DURUM TAMAMEN KONTOLDEN ÇIKTI

New York Times'ta yer alan habere göre durum o kadar kötüleşti ki mahkumlar neredeyse tam kontrolü ele geçirdiler ve kimlerin girip çıkabileceğine karar veriyorlar. Geçen ay mahkûmlar korumasız bir hapishane otobüsünü kaçırmayı ve onu tesisin dış duvarına çarpmayı başardı.

Hapishanede mahkumlar sürekli birbirlerine ve gardiyanlara saldırırken federal gözlemcilere göre, ağustos ayında bir önceki ağustos ayındaki yedi bıçaklamayla karşılaştırıldığında, 39 bıçaklama olayı yaşandı. Geçen ay, işe gitmeyi reddeden gardiyanlar 30 gün boyunca ücretsiz izin almaya başladı

Krizin giderek derinleştiği hapishane için çözüm arayışları sürüyor.

Eski şerif, yönettiği hapishaneye tutuklu olarak girdi. Hapishaneyi övdü

 

Cezaevinde ölüme AYM'den 'yaşam hakkı ihlali' kararı  

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)