BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin 46. Başkanı Joe Biden resmen göreve başladı----

ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden resmen göreve başladı

ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden resmen göreve başladı
20 Ocak 2021 - 19:52 www.finansgundem.com

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden Washington'da Kongre binasının önünde başkanlık yemini ederek göreve başladı

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden yemin etti ve ABD'de Biden dönemi resmen başlamış oldu.

ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan seçimleri kazanan Joe Biden, ABD Kongresindeki törende yemin ederek ülkenin 46'ncı başkanı oldu.

Biden, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı ABD Kongresinde, Yüksek Mahkeme Başyargıcı John Roberts'ın huzurunda 1893 yılından beri ailesinde olan İncil'e el basarak yemin etti.

50 yıllık siyasi kariyeri boyunca senatör ve başkan yardımcılığında yemin etmek için de aynı İncil'i kullanan Biden, eski başkan John F. Kennedy'den sonra ABD'nin ikinci Katolik başkanı oldu.

ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı seçilerek tarihe geçen Kamala Harris de, Washington'da düzenlenen törende yemin ederek görevine başladı.

Yemin törenine görev süresi dolan Donald Trump katılmazken, başkan yardımcılığını Kamala Harris'e devreden Mike Pence katıldı.

Törene ayrıca eski başkanlar Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton da katıldı.

ABD'de yeni dönem başlarken Başkan Joe Biden Trump, dönemindeki birçok politikayı tersine çevirecek adımlar planlıyor. ABD'de salgın döneminde daha da görünür hale gelen sorunlar yeni başkanın ajandasındaki önemli başlıklar olacak. Göçmen politikaları, küresel ittifakların yeniden tesis edilmesi, ırkçılıkla mücadele, vergi politikası ve Çin meseleleri yeni başkanın ilk odaklanacağı alanların başında geliyor

Katılımın çok sınırlı tutulduğu törenle göreve başlayacak olan Joe Biden, ABD'nin seçilen en yaşlı başkanı olurken Donald Trump ise halefinin yemin törenine katılmayan ilk ABD başkanı olarak tarihte yer alacak.

Korona virüs önlemleri ve Kongre binasına yapılan saldırı dolayısıyla diğer devir teslim törenlerinden farklı olarak  yemin töreni 30 yıl sonra ilk kez açık havada gerçekleştirildi.

JOE BIDEN'DAN DÜNYAYA İLK MESAJ

Yemin metnini okuyan ABD'nin 46'ıncı Başkanı Joe Biden, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Biden konuşmasında şunları söyledi:

Değerli konuklar, ABD vatandaşları, bugün ABD'nin günü, tarihe geçecek bir gün. ABD yıllardır her zaman bir potada sınanmıştır ve bu sınamaların üstesinden gelmiştir. Bugün de demokrasinin zaferini görüyoruz. Halkın iradesi dinlenmiş ve demokrasinin bir kez daha değerli olduğu görülmüştür. Bugün dostlarım, demokrasi kazanmıştır. 

Biz ulus olarak birleştik, barışçıl yetki transferini yüzyıllardır yaptığımız gibi başardık. Her iki partiden seleflerime teşekkür etmek istiyorum. Anayasamızın dayanıklılığının ne kadar güçlü olduğunun farkındayım. Başkan Carter da bunun farkında. Kendisiyle telefonda görüştüm. Yaptığı hizmetlerden dolayı selamlıyorum. İlk kez Bush'un ettiği yemini ettim.

ABD'nin hikayesi birey olarak bağlı değildir. Bu hepimizin hikayesidir. Bu çok büyük bir ulus. Biz iyi insanlarız. Savaşta ve barışta o kadar çok ilerleme sağladık ki. Ama yine de ilerlememiz gereken çok yol var. Tahmin etmemiz gereken çok fazla şey var.

"BELKİ DE TARİHİMİZİN EN ZOR DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ"

Tarihimizde birçok dönem bu kadar zor değildi. Belki de tarihimizin en zor dönemini yaşıyoruz. Virüs gizlice can almaya devam ediyor. 1. ve 2. Dünya Savaşlarına göre belki de daha fazla insan hayatını kaybetti. 

Bu adalet arayışı artık geriye atılmayacak. Hayatta kalma çığlığı gelirken artık dünyanın daha da ertelemeyeceğini gördük bazı şeyleri. Bir demokraside en zor olan şeye, yani birliğe ihtiyacımız var. Ben de tüm ruhumla burayım. ABD'yi birleştirmek için tüm ABD'lilerden bana katılmasını istiyorum. 

Sağlık hizmetlerini hepimiz için ücretsiz hale getirip, adaletsizliği ortadan kaldırıp ABD'yi yeniden barışın birleştirici gücü yapabiliriz. Sürekli devam eden bu savaşta galibiyet garanti değildir. Dünya savaşlarında, 11 Eylül'de, bütün mücadelelerimizde iyilik kazanmıştır.

Anlaşmazlık birlikteliği bozmamalı. Ve size söz veriyorum. Bütün Amerikalılar için, herkes için başkan olacağım. Ve söz veriyorum, bana oy verenler kadar oy vermeyenler için de mücadele edeceğim.

"SİZİ YALANLARI YENMEYE DAVET EDİYORUM"

Yüzyıllar önce Aziz Augustinus demişti ki, "İnsanlar sevgilerini adadıkları ortak objelerle belirlenir." Bizim ortak olarak sevdiklerimiz fırsat, özgürlük, saygı, onur ve gerçek.

Son günler bize çok önemli bir ders öğretti; gerçekler ve yalanlar var. Yalanlar güç için ve kâr için söyleniyor. Yalanları yenmeye davet ediyorum sizi.

Amerikalı yurttaşlarımızın çoğu geleceğe endişeyle bakıyor. Ama bunun cevabı geriye çekilmek değil, güvensizlik değil, size benzemeyenlere güvensizce yaklaşmak değil. Bu savaşı bitirmeliyiz. Kalbimizi açarsak ve tolerans gösterirsek bunu yapabiliriz.

Ve bir an için birbirimizi dinlemeliyiz. Çünkü hayatla ilgili şunu söyleyeyim size: Kaderin size ne vereceğini seçemezsiniz. Bazen yardıma ihtiyacınız olur, bazı günler yardım etmeniz gerekir. Böyle olursak ülkemiz çok daha güçlenecek, daha refahlı olacak. Hala fikir ayrııığı olabilir. Amerika halkı, gelecek için, dayanmak için size ihtiyacımız olacak. Belki de en ölümcül dönemine giriyoruz salgının.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)