BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'nin 10 bin vatandaşının hesabını Türkiye'ye sordu----

ABD'nin 10 bin vatandaşının hesabını Türkiye'ye sordu

ABD'nin 10 bin vatandaşının hesabını Türkiye'ye sordu
25 Nisan 2016 - 09:30 www.finansgundem.com

ABD’nin diğer ülkelerde bulunan vatandaşlarının vergiye tabi hesaplarını izlemek için çıkardığı yasa, ilk yıldan Türkiye’de işlemeye başladı.

5 yıl önce yasalaşan Foreing Account Tax Compliance Act yani FATCA (Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası) düzenlemesine Türkiye Temmuz 2014’te uyum sağladı. Bu gelişmeler sonrasında ABD, 2015’te 10 bin 98 vatandaş ve şirketinin durumunu Türkiye’ye sordu.

Uyum çalışmalarını Maliye Bakanlığı yürütüyor. Bakanlık ABD’den gelen şirket ve kişi isimlerini dönüp banka ve finans kurumlarından soruyor. Şimdi Türk bankaları, Maliye Bakanlığı’na ABD’nin sorduğu bu kişilerin hesap hareketlerini gönderecek. Bankalar ciddi iş yükü gerektiren bu kişilerin bilgilerini eğer vermezse kara listeye alınıyor. O banka yurt dışında sendikasyon, seküritizasyon kredileri dahil birçok işlemi yapamıyor.

ABD’nin 10 bin vatandaşının bilgisini istediği rakam Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) 2015 Faaliyet Raporu’nda bulunuyor. Bu rapora göre, ABD 2014’te sadece 154 vatandaşının bilgisini Türkiye’den istemiş. 2015’te Türkiye ise ABD’den 752 vatandaşının bilgisini talep etmiş. Türkiye’den en fazla bilgi isteyen ikinci ülkenin 251 kişi ile Hollanda olduğu göz önüne alınırsa ABD’nin isteğinin ne kadar ciddi olduğu görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)