BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'lilerin yüzde 64'ü serbest ticaretten yana----

ABD'lilerin yüzde 64'ü serbest ticaretten yana

ABD'lilerin yüzde 64'ü serbest ticaretten yana
20 Ağustos 2019 - 10:22 www.finansgundem.com

NBC ve Wall Street Journal gazetesi tarafından yapılan ankete göre ABD'liler serbest ticaret istiyor

NBC ve Wall Street Journal gazetesi tarafından yapılan ankete göre, ABD'lilerin yüzde 64'ü serbest ticareti destekliyor. Serbest ticareti destekleyenlerin oranı bir önceki ankete göre yüzde 7 oranında artarken, hayır diyenlerin oranı yüzde 10 düşüş gösterdi.

ABD'de yayın yapan NBC ve Wall Street Journal gazetesinin son anketine göre, Amerikalıların üçte ikisi serbest ticareti destekliyor. Bu oran, bir önceki yıl yapılan ankete göre yüzde 7 oranında artmış durumda. Ankete katılanların yüzde 64'ü serbest ticaretin ABD ekonomisinin küreselleşmesine katkı yapıp yeni pazarlar bulmasına yardımcı olacağını düşünüyor.

Katılımcıların sadece yüzde 27'si ise serbest ticaretin ABD'de imalat sektörü ve diğer kritik sektörlere zarar verdiğine inanıyor.

Serbest ticareti tercih edenlerin oranı 2015'ten 13 puan, 2017'den ise 7 puan yükselmiş durumda. Aksi görüş bildirenlerin oranı ise 2017'ye göre yüzde 10 düşüş gösterdi. 10-14 Ağustos günlerinde gerçekleştirilen ve farklı siyasi görüş ve sosyo ekonomik sınıftan 1000 kişinin katıldığı ankette çeşitli konularda da ABD'lilerin görüşleri soruldu. Ankete katılanların yüzde 55'i Trump'ın politik duruşuna onay vermedi. Bu oran bir önceki ay yapılan anketin üç puan üstünde

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)