BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’li uzmanlar aileleri uyardı----

ABD’li uzmanlar aileleri uyardı

ABD’li uzmanlar aileleri uyardı
21 Ocak 2022 - 17:06 www.finansgundem.com

ABD’li uzmanlar, aileleri korona virüs hızlı test kitlerini birlikte kullanmaları halinde sonuçlarının güvenilir olmayabileceği konusunda uyardı.

Ülkede test kitlerin azalması nedeniyle bazı aileler birden fazla kişiyi test etmek için tek bir kit kullanıyor. The Independent gazetesinin haberine göre, Güney Kaliforniya Üniversitesi Keck Tıp Fakültesi’nden klinik mikrobiyolog Susan Butler-Wu, The Atlantic sitesine verdiği demeçte şöyle konuştu: “Numuneleri test kartlarına yerleştirmeden önce buruna sürüntü almak için aynı çubuğu sokmak, virüs numunesini seyrelterek yanlış negatif sonuçlara yol açabilir.”

Butler-Wu, tek bir test kitini tüm ailenin kullanması sonucu bir kişide olan virüsün herkese bulaşabileceğini de vurguladı.

Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi’nde öğretim üyesi olan Dr. Jennifer Nuzzo ise, “Halk sağlığı açısından bakıldığında, birbirlerinin burnundan aynı çubukla sürüntü alma fikri, kulağa harika bir şey gibi gelmiyor” dedi.

Hızlı test kitleri, bir sürüntüden yalnızca bir numuneyi test etmek için tasarlandı. Bu nedenle, birçok kişi aynı kiti kullandığında gerçekte çıkacak sonucun güvenilirliğini belirleyecek hiçbir veri yok.

E25Bio tarafından yapılan bir araştırmada, hızlı test kitinin 19 negatif örnek arasında semptomları olan pozitif bir vakayı tespit ettiği görüldü.

E25Bio’nun baş bilim sorumlusu Bobby Brooke Herrera, ailelerin evde herkes için ayrı test kiti kullanması gerektiği konusunda uyararak, aksi takdirde sonuçların yanıltıcı olabileceğine dikkat çekti.

Pentagon'dan 380 milyon dolarlık test kiti sözleşmesi

 

Pentagon, test kiti için 136,7 milyon dolarlık sözleşme yaptı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)